Verdens dyreste: Brugt traktor solgt for 2,8 mio. kr.

Hammeren faldt ved 2.852.000 kr. inklusive salær, da traktor fra 1903 kom på auktion og satte ny prisrekord for veterantraktorer.

De første prisgæt var ellers høje nok, men da hammeren endelig faldt under en auktion i England forleden, satte en ekstremt sjælden og eftertragtet traktor fra 1903 alle prisrekorder for veterantraktorer. Hammerslaget faldt ved 310.000 britiske pund, og med salær blev det til 328.600 pund - eller på dansk godt 2.852.000 kr.

Det skriver det britiske landbrugsmedie, Farmers Guardian.

Det var auktionshuset Cheffins, der havde klenodiet på auktion. Traktoren var den sjældne Ivel Agricultural Motor fra 1903. Op til auktionen mente eksperter i branchen, at det var en af de vigtigste og mest markante traktorer, og der blev estimeret en pris på 250.000 britiske pund, som altså blev slået godt og grundigt. Det første bud lød på 100.000 pund, og inden længe kunne entusiaster fra Storbritannien, Irland og store dele af Europa opleve klenodiet sætte rekord.

Traktoren blev solgt til en byder, der ikke var til stede i salen, men bød telefonisk. Køberen, der er fra Storbritannien, ønsker at være anonym.

I verden findes der så vidt vides kun otte komplette eksemplarer af Ivel Agricultural Motor, som blev bygget i Biggleswade, Bedfordshire, England. De fire af dem findes på museer.

Den tidligere rekord for en veterantraktor er ifølge Farmers Guardian på på 94.500 pund - eller godt 820.000 kr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.