Verdens største skårlægger til Himmerland: 20 hektar græs i timen

Allestrup Maskinstation købte skårlægger fra Kongskilde med arbejdsbredde på 12,3 meter.

Allestrup Maskinstation gav håndslag på købet af verdens største traktordrevne og serieproducerede skårlægger til 1,1 millioner kroner på Agromek sidste uge.

Det beretter Kongskilde.

Begivenheden fandt sted på Kongskildes stand på messen. JF-skårlæggeren er Kongskildes største med en kapacitet på op til 20 ha græs i timen. 

Arbejdsbredden på 12,3 meter er imponerende, hvilket gør den nye GXT 13005P skårlægger ideel til at køre i faste CTF-kørespor, hvilket da også var et tungtvejende argument for Allestrup Maskinstation til at anskaffe GXT’eren. Afgørende var dog, at skårene fra de tre sektioner kan sammenlægges i et skår.

Mere om dette tema

Læs om Agromek samt nogen af de nyheder, de byder på, nedenfor.

"Sammenlægningen af græsset i kun ét skår er afgørende for, at vi kan forbedre produktiviteten -  specielt i forbindelse med anden og tredje slet," siger Henrik Nielsen, indehaver af Allestrup Maskinstation. 
 
Allestrup Maskinstation testede i sensommeren JF skårlæggeren. Han var ifølge Kongskilde imponeret over klippekvaliteten og manøvredygtigheden, hvor tvangsstyringen af skårlæggerens baghjul sikrer, at den er nem at komme rundt med og følger kurverne. 
 
"Vi investerer i JF GXT skårlæggeren, fordi den dur, og fordi vi som maskinstation skal være helt i front med den nyeste teknologi," siger Henrik Nielsen.
 
"De fleste store mælkeproducenter sværger til faste kørespor, og her passer JF GXT med en arbejdsbredde på 12 meter som fod i hose," supplerer Brian Bay Christensen fra Mejlby & Vilsgaard A/S, afdeling Himmerland, der har solgt skårlæggeren. 
 
Ifølge Brian Bay Christensen er der intet alternativ til den bugserede JF skårlægger, medmindre maskinstationen investerer det tredobbelte i en selvkørende skårlægger. 
 
 

 

Faktaboks

Allestrup Maskinstation, der ligger mellem Aalestrup og Hobro, er grundlagt i 2005 af Henrik Nielsen. Han driver stadig maskinstationen, der i dag beskæftiger 12 medarbejdere, der undervejs har overtaget en konkurrerende maskinstation. Maskinstationen håndterer en bred palet af ydelser til landbruget, herunder grovfoder, husdyrgødning, høstning og sprøjtning. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.