Verdens ubetinget største Ferguson-samling stadig intakt

Der var ingen hjælpepakker til verdens største samling af Ferguson-traktorer – men du finder den stadig i Danmark.

Selvfølgelig har det været en hård omgang. Træls – og ingen hjælpepakker tilgængelige for museet med verdens mest unikke og største samling af Ferguson traktorer.

Til gengæld har man klaret sig igennem på bedste beskub via donationer fra gode venner, og en hånd her og der, fortæller Henrik Nielsen fra Danmarks Ferguson Museum.

”Vi overlever på grund af gode venner og folk, som hjælper os. Vi skal nok klare den, og vi tror på, at der venter os en rigtig god sommer. Sidste år kom der rigtig mange mennesker i juli, og det tror vi sker igen, når mange folk har haft en god oplevelse tidligere”, siger han og oplyser, at det er muligt at komme forbi og besøge stedet allerede nu.  

I efteråret startede museet en indsamling, der på 14 dage gav 100.000 kr. til museet. Siden lukkede facebook for den mulighed, selvom museet havde fået tilladelse til at lave indsamlingen fra myndighederne. Ifølge Henrik Nielsen har salg af forskellige traktorer også bidraget i kassen.

”Men vi har ikke solgt ud af vores Ferguson’er og med 250 traktorer, så har vi ubetinget stadigvæk verdens største samling”, fortæller han.

Museet ligger på Henrik Nielsens fødegård Ankerslund ved Juelsminde. Til gården hører også en bindingsværkslade, der stammer fra 1869, der efter storm i 2013 blev genopbygget i 2014, og ifølge Henrik Nielsen er det største bindingsværksbyggeri i Danmark i 100 år. Laden var oprindeligt booket til en masse bryllupper, som siden er blevet aflyst.

”Vi havde tre gange så mange bookinger, og der var kørt en masse i stilling. Det er aflyst, og vi har også mistet en masse foredrag. Det er indtægter, som vi ikke kan få kompenseret, men vi har ikke mistet modet,” siger han.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.