Vi står på nippet til ny dansk pløje-rekord

Kort tid efter han vandt VM-bronze kan dansk pløjer nå ny milepæl.

Egentlig kunne man godt tro man var lidt mæt, hvis man hed Søren Korsgaard.

CV’et er spækket med medaljer fra lokale mesterskaber, DM, EM og sågar VM, hvor han i sensommeren blev rangeret som verdens tredjebedste pløjer med en vendeplov ved årets mesterskab i USA.

Fredag eftermiddag startede den ærgerrige pløjer alligevel ud mod sit næste mål:

Vinde det 10. danske mesterskab.

”Det er lidt af en milepæl. Og hvis det ikke lykkedes i år, så vil jeg prøve igen næste år. Det vil jeg prøve, inden jeg holder. Det er der ikke andre danske pløjere, som har klaret, så den går jeg efter”.

Så du er sulten inden i morgen?

”Absolut, så nu må vi se, hvordan det spinder af”, siger han.  

DM i pløjning under LandboUngdom blev i dag indledt med pløjningen i stubjord, mens pløjerne lørdag færdiggører mesterskaberne på en græsmark, i den såkaldte grønjords-disciplin.

Søren Korsgaard er en af feltets mest rutinerede pløjere, og føler, at han kom rimelig godt i gang.

”Det var første stubjord, at jeg har kørt i efter, at jeg kom hjem fra USA af. Traktor og plov kom først frem i sidste uge. Jeg måtte finde nogle gamle notater at køre efter. Det fungerede rimelig godt. Jeg er ikke helt tilfreds med min furelægning og min afpløjning, men de andre ting kørte nogenlunde”, siger han og fortæller, hvad det betyder, at jorderne ved Gørlev blev tildelt en ordentlig byge lige i starten af dagens pløjning.

”Det drillede en del, men jeg synes, det er gået fornuftigt. Jeg håber, at jeg er i top 2-3-stykker. Og i morgen kommer der en tredjeårs strandsvingel-mark, og den glæder jeg mig til, og ved, at det er det ikke alle konkurrenter, der gør”, siger han.

Dommer: Solid pløjning

Da dagens pløjning var afsluttet mellem kl. 15 og 16, så gik dommerne rundt og besigtigede arbejdet.

Dommer Ole Elkjær vurderer niveauet til at være solidt.

”Vi har ikke set verdensklasse-pløjning i dag. De bedste var ikke helt op på deres allerbedste, men det har været meget solidt, og vi ser generelt et fint middelniveau. Der er ingen, som ikke kan være deres pløjning bekendt”, lød den umiddelbare vurdering til LandbrugsAvisen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.