"Vi vil gerne have vækst, men i vores tempo"

Profilen: Mød teknisk direktør hos familievirksomheden He-Va på Mors, Heine Christiansen. Han er bindeleddet mellem kunder og produktion.

Fabrikken ligger i et hjørne oppe på Mors, langt fra motorveje og smart infrastruktur, men tag ikke fejl. He-Va, producenten med de røde maskiner og redskaber, er en international spiller på maskinmarkedet. Over 90 procent af det, som virksomheden fremstiller, går til eksport til 40 lande, og for tiden går afsætningen kun én vej, opad.
I år har man indtil nu øget salget med 17-18 procent. Tromlerne tegner sig for 35 procent af omsætningen, og alt i alt produceres der godt og vel 3.000 redskaber om året.

Og midt i alt det står denne uges maskinprofil, teknisk direktør for He-Va, Heine Christiansen. Det er hans far, Villy Christiansen, der i sin tid grundlagde He-Va i et hønsehus på Mors, og i dag er det de to, der udgør familievirksomhedens direktion, Villy Christiansen som adm. direktør og eksportchef og altså Heine Christiansen som teknisk direktør, hvilket betyder, at han, som han selv udtrykker det, er forankret et sted mellem salg og produktion.


Ideer fra kunderne

”Lige nu er vi i gang med at følge op på ordrerne og sikre os, at vi har alle nødvendige komponenter i huset, så vi kan få leveret tingene til tiden. Jeg er jo et bindeled mellem kunderne og de muligheder, der er hos He-Va”, siger Heine Christiansen, der af og til – og det er blandt andet noget af det spændende i jobbet – må lytte til en kunde, som kommer med en eller anden idé, måske noget der kunne blive en ny maskine i porteføljen eller måske en forbedring af det eksisterende.

”Så er det min opgave at vurdere, om det er en idé, vi kan bruge. Det er jo spændende at være på en produktionsvirksomhed og ikke bare en importvirksomhed. Vi udvikler jo konstant på maskinerne”, siger Heine Christiansen, der husker tilbage til drengeårene, da han flyttede til Mors med sine forældre.

”Jeg kom hurtigt til at hjælpe naboerne i marken. Jeg kunne godt lide alt det mekaniske i landbruget, og når jeg kom hjem fra skole, var det bare op på traktoren og ud at harve”, smiler Heine Christiansen, der senere blev uddannet smed på Sjørring Maskinfabrik suppleret med en maskinteknikeruddannelse i Herning.


Tilbage til He-Va

Men faderens fabrik var i udvikling.
”Ja, han kunne godt bruge lidt hjælp. Og nu spørger du jo til det største øjeblik i mit arbejdsliv, og det var nok, da jeg kom hjem til He-Va i 1994. Det var jo i virkeligheden en gave, at der lå et så spændende job lige til højrebenet. Det var også stort, da vi overtog Doublet-Record fabrikken i Ørding, mens det var knapt så spændende, da vi havde en brand på fabrikken i 2014”, funderer Heine Christiansen, der også har blik for He-Va’s historie og udvikling.

”Der er jo stor forskel på at lede en fabrik med de godt 20 mand, som vi var i 1994 til de 160, som vi er nu. Og hvis vi skal kigge i krystalkuglen, vil vi da gerne vækste, men det skal være roligt og ikke for enhver pris. Vi skal være sunde og stærke. Men vi har ikke en strategi om at vi skal være 250 ansatte om tre år eller noget i den retning. Men når vi snakker fremtid, må vi også forholde os til det faktum, at mange maskinforretninger går full-line. Og det kan måske blive en udfordring for sådan nogle som os”, siger Heine Christiansen, der også tænker, at virksomheden helst skal være familieejet så længe ud i fremtiden, han kan se.

Også lidt fritid

”Og så skal det fortsat være sådan, at ingen kunder er for små. Til gengæld skal vi være på vagt for, at ingen bliver for store. Det er godt med en god spredning”, tænker Heine Christiansen, der bor på en gård på Nordvestmors ud til fjorden med ca. 300 hektar til, kun halvanden kilometer fra sine forældre.

”Ja, længere er jeg ikke kommet”, smiler den tekniske direktør, der også har lidt fritidsinteresser.

”Efterår og forår kan jeg godt lide at komme på jagt. Og her om sommeren nyder vi at tage aftensmaden med og sejle en tur ud på fjorden”, siger Heine Christiansen, der bor med Mette, og sammen har de tre børn, to døtre på 8 og 16 og en søn på 14.


 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.