Betalt indhold af Danish Agro Machinery

Video: 13 meter vender klarede én uges arbejde på 3 dage

Første slæt græs er altid et kapløb med tiden. Svendgaards Maskinstation fik brug for et nyt våben i brug for at sikre det vanskelige 2017 slæt.

Kapacitet!

Det er nøgleordet, når det vigtige første slæt græs skal i hus.

”Vi skal jo helst have snittet græsset i løbet af det første døgn. Ellers får det ikke den optimale kvalitet,” siger Jens Gustav Svendgaard, der driver Svendgaards Maskinstation i Brædstrup.

Særligt i 2017 var der brug for den store kapacitet. Det ustabile vejr betød, at der kun var få dage, hvor der kunne arbejdes, inden regnen igen gjorde græsset for vådt. ”Vi skulle lave en uges arbejde på to – tre dage. Så er det godt at have stor kapacitet og at maskinerne virker,” understreger Jens Gustav Svendgaard.

En stor del af maskinstationens arbejde er for mælkeproducenter, og derfor er det vigtigt at kunne lave det bedste grovfoder.

”Vi bruger en CLAAS VOLTO 1300 til at sprede græsset med umiddelbart efter at det er skårlagt. Med en arbejdsbredde på 13 meter, kan vi sprede mellem otte og ni hektar i timen. Det er også nødvendigt, hvis vi skal nå at snitte de omkring 700 hektar græsmarker, som vi passer for vores kunder, siger Jens Gustav Svendgaard.

Han bruger en 15 meter CLAAS rive til at rive græsset sammen med igen inden finsnitteren går i aktion.

Alle græsmaskiner på Svendgaards Maskinstation er af mærket CLAAS.


På Svendgaards Maskinstation er al græsgrej fra CLAAS. "Det er markedets bedste."


”Det er vores erfaring, at det virker og at det ikke går i stykker. For en virksomhed som vores, er det afgørende, at vi kan opfylde kundernes forventninger, for det er store værdier, der står på spil, når for eksempel første slæt græs skal tages. Det har afgørende indflydelse på mælkeproducentens økonomi hele resten af året,” konstaterer Jens Gustav Svendgaard. VOLTO sprederne fra CLAAS er udstyret med MAX SPREAD koncept, som giver det perfekt spredebillede og væsentlig forøgelse af kapacitet.

Tre skårlæggere, to finsnittere, to storriver og den store CLAAS VOLTO 1300 spreder udgør maskinstationens beredskab, når græssæsonen starter.

Maskinstationens historie går 54 år tilbage i tiden. Selv er Jens Gustav Svendgaard anden generation, og han overtog virksomheden i 2004.

Emneord CLAAS, VOLTO, vender, sponsoreret, Danish Agro Machinery

Betalt indhold af Danish Agro Machinery

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.