Sponsoreret af Danish Agro Machinery

Video: 800 timer i første sæson uden uventet stop

CLAAS JAGUAR 960 finsnitteren har kørt uden problemer hele første sæson.

Erik Kokholm Dahl er maskinfører hos Mikkelsens Maskinstation i Spjald og pilot på maskinstationens finsnitter. Op til første slæt fik maskinstationen leveret en helt ny JAGUAR 960 finsnitter.

”Det her er den femte snitter fra CLAAS, vi har haft på maskinstationen,” fortæller Erik, der selv har kørt finsnitter i 16 – 17 år. ”Og det har altid været en CLAAS,” fortsætter han.

”Den nye er utroligt behagelig at køre med. Støjniveauet er lavt, og vi har fået monteret GPS, så jeg ikke skal holde i rattet, når det går lige ud. Sædet er fremragende, der er masser af lys, når man kører om natten, og de store ruder giver et godt overblik,” fortæller han.

Når hele ens arbejdstid foregår i snitteren, så er det vigtigt.

CLAAS’en har kørt omkring 800 timer i den første sæson uden et eneste uventet stop.

”Det eneste, vi har lavet, har været at tjekke olie, vaske vinduer og smøre de få steder, der skal smøres. Men centralsmøringen klarer jo det meste,” siger han.

”Når man kan lide det og når arbejdet skal gøres, så er det jo godt at det bare kører,” siger Erik, der nu er i gang med at gøre snitteren klar til næste sæson.

Desuden fortæller Erik, at den nye snitter af typen 498 i korte vendinger kan opsummeres til formidabel brændstoføkonomi, perfekt snitning og kerneknusning af majsen, mindre slid, rå trækkraft på hjulene og hurtigere adgang til service steder.


Erik Kokholm Dahl har kørt CLAAS i 18 år.


Da sæsonen var slut, opdagede Erik Kokholm Dahl en helt ny side af finsnitteren fra CLAAS.

”Jeg har lige lavet service på snitteren og gjort den fuldstændigt ren. Det har vist sig, at snitteren er utrolig nem at gå til. Selvom den har mange funktionaliteter, så er den hurtig at servicere ved daglig vedligehold og nem at gøre ren.”

At Erik Kokholm hører til dem, der går op i sin maskine, kan man blandt andet se på sædet. Det er en særlig luksusmodel betrukket med læder. ”Det er jo en arbejdsplads, og det er vigtigt at man sidder ordentligt,” siger en tydeligt tilfreds snitterpilot.

Emneord Danish Agro Machinery, CLAAS, JAGUAR, sponsoreret

Sponsoreret af Danish Agro Machinery

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.