Video: Han har brugt 12 år på maskinen, som kan revolutionere jordbruget

Prisbelønnet maskine starter i kartoflerne, men på længere sigt skal den køre i mange typer afgrøder. Bag maskinen står en usædvanlig opfinder, du kan møde i det nye TraktorTech.

I 12 år har Micheal Stolberg-Rohr arbejdet på udviklingen af OptiWeeder - en mekanisk renser, der er lige så hurtig at bruge som en sprøjte og helt enkelt bygget op.

OptiWeeder blev belønnet med tre stjerner på Agromek, og nu er den på vej ud til danske landmænd. Men udviklingsarbejdet fortsætter, for alt skal fungere mere end 100 procent inden den for alvor sendes ud til kunderne.

Renseren er udviklet til afgrøder, der dyrkes på kamme. I første omgang kartofler, men på længere sigt mange flere typer afgrøder, hvorved den helt eliminrerer behovet for sprøjtemidler.

Michael Stolberg-Rohr har finansieret det meste af udviklingsarbejdet selv og er ikke bleg for at arbejde som lastoptager en del af ugen for at kunne være opfinder resten af ugen.

Mød opfinderne i nyt traktortech

I den nye udgave af LandbrugsMediernes eget traktormagasin, TraktorTech, kan du læse meget mere om Michael Stolberg-Rohrs opfindelse og hang til at opfinde maskiner.

I teamet om nogle af de fremmeste opfindere og udviklere af landbrugsmaskiner og løsninger i Danmark kan du også møde opfindere som Ole Green, AgroIntelli og Harry Højvang Sørensen fra Harsø får deres ideer og arbejder med dem.

Vi er også draget en tur til Løgstør, hvor vi ser nærmere på maskinhuset hos mælkeproducent og nybagt bestyrelsesmedlem hos Arla Foods, Rene Lund Hansen, der bl.a. har en Samson PG 28 in house, stor mejetærskerkapacitet og i det hele taget et velvoksent maskinhus.

 

Snyd heller ikke dig selv for:

  • Test af seks forskellige gps- og autostyringssystemer.
  • Classic-historien bag Deutz-stortraktor fra 1970- og 80’erne.
  • Traktorprofilen: Manden der skal køre til Island på traktor
  • Et Flash Back til en rigtig fredagstraktor fra Case
  • og meget, meget mere...

Mangler du abonnement?

Gå ind på www.landbrugsmedierne.dk/abonnement eller ring på 33394700.

 

 

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.