Video: Kverneland sår majs med 18 km/t

Over 700 deltog i Kvernelands Store Agrodag. Se video’en, hvor både ny Optima SX majssåmaskine og den nye trailersprøjte, iXtrack er i aktion.

Da Kverneland fordelt på to dage i denne uge holdt Store Agrodag for over 700 landmænd, maskinstationer og maskinhandlere på det smukke Lundsgaard Gods ved Kerteminde samledes interessen ikke mindst om to danmarkspremierer, nemlig den nye trailersprøjte, Kverneland iXtrack T3 og den nye majssåmaskine, Kverneland Optima SX, der formår at så præcist med 18 km/t. Begge kan opleves i denne video.

Trailersprøjten iXtrack betegner en helt ny generation af sprøjter fra den danske producent. Den kommer foreløbig i to tankstørrelser på 2.600 og 3.200 liter og med bomme op til 30 meter og er et godt eksempel på den videreudvikling, der er sket hos Kverneland, efter at Kubota overtog virksomheden i 2012.

»IXtrack kommer næste år i en større T4 version med tre tankstørrelser op til 4.600 liter og med bomme op til 40 meter«, siger produktchef hos Kverneland, Jesper Svendsen, der tilføjer, at man kan vælge at få sin iXtrack i en helt enkel version - eller med mere eller mindre udstyr.

På arealerne ved Lundsgaard Gods imponerede ikke mindst majssåmaskinen Kverneland Optima SX. Den har ganske vist kun otte rækker, men det går til gengæld stærkt, når den kører over marken med 18 km/t.

»Og når vi kan opnå den hastighed, er det fordi kernerne skydes ned i jorden med 70 km/t under tryk og ikke med vakuum«, siger Troels Pontoppidan, produktchef hos Kvernland.

På dagen var der også dansk premiere for en efterfølger til den kendte Turbo T II harve, nemlig Turbo F, som er en kraftig stubharve med en arbejdsdybde ned til 18 cm, mulighed for fjedertand eller stivtand, stort udvalg af pakvalser og arbejdsbredde fra tre til seks meter i liften.

Kverneland har med jævne mellemrum holdt Store Agrodag siden 2011.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.