Video: Methan-drevet traktor er oplagt til biogasanlæg i Danmark

Tankudstyr og traktor er dyrere, men samarbejde mellem landmænd og biogasanlæg gør New Hollands biogas-traktor interessant, mener distriktschef.

Vil du købe et eksemplar af New Hollands biogas-traktor, så er letteste mulighed for at tanke den ved at køre til et af landet 18 offentlige naturgas-anlæg. Men er prisen høj, og i øvrigt ligger ingen af dem specielt fordelagtigt placeret for landbruget.

Men er der et biogasanlæg tæt ved gården, så vil det være oplagt for landmænd i området om at gå sammen om et tankanlæg, så fællesskabet reelt set kan tanke biogas-traktorer til kostpris - det beløb, som biogasanlægget får for at sende gassen direkte i naturgasnettet. Det mener Svend Olesen, distriktschef hos New Holland Danmark.

Samtidig kan biogas-traktoren, som nu er gået i produktion, være et værktøj til at sænke klimabelastningerne fra landbruget, da den kan på det rigtige brændstof kan reducere udledningen af CO2 til nul. Det gør T6.180-modellen interessant, mener distriktschefen.

Se videoen og bliv klogere på priser, udledning og hvor den specielle biogas-traktor skiller sig ud.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.