Video: Minister styrer Robotti og sætter eliteuddannelse i gang

25 fremsynede landmænd havde tirsdag første skoledag. De er udpeget til at være en udvalgt elite, som nu går i gang med en ny efteruddannelse på bachelor-niveau.

Det hele var kørt i stilling, da 25 landmænd tirsdag mødte ind til første skoledag på en ny eliteuddannelse på Møllerup Gods på Djursland. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann kom og fortalte, hvorfor ministeriet har valgt at bakke op om den nye uddannelse. Og til at pege ind i fremtiden kom innovationsvirksomheden AgroIntelli og demonstrerede den selvkørende Robotti, som ministeren fik lov at styre.

"Fælles for deltagerne er deres innovative tilgang. De er nysgerrige, og de kan blive dagsordensættende", siger udviklingschef i Seges, Jakob Lave, der har fostret ideen til uddannelsen sammen med direktør Louise Gade, Via University College.

Uddannelsen, der er et pilotprojekt, som antagelig vil bane vejen for fremtidige forløb af samme slags, kommer til at vare i otte måneder, og eleverne mødes og undervises på landbrugsrelaterede kursusejendomme rundt om i landet.

Den nye eliteuddannelse, der er på bachelor-niveau, har omkring 25 landmænd fra det meste af landet som deltagere på første hold. Uddannelsen skal styrke talentudviklingen i landbruget og være med til at udbrede innovation og kendskabet til nye teknologier, dataanvendelse og forretningsudvikling.

Omdrejningspunkter for uddannelsesforløbet er især præcisionslandbrug, hvor den teknologiske udvikling giver nye muligheder for både at øge indtjeningen og mindske miljøpåvirkningen.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.