Video: Sådan undgår du afdrift fra marksprøjten
Vigtige ukrudtsmidler til vintersæd i efteråret trues af forbud, hvis landbruget ikke får helt styr på at undgå afdrift fra ukrudtssprøjtninger i efteråret.

Få gode råd til, hvordan du undgår, at sprøjtemidlerne havner de forkerte steder i denne video, der fokuserer på minimering af afdrift fra konventionelle sprøjter.

»Forebyggelse af afdrift af sprøjtemidler er altid vigtig. Men det er særlig vigtig ved efterårssprøjtninger med jordmidler i vintersæden, fordi der er nultolerance i forbindelse med forurening af f.eks. frugt og grønsager i nabomarker med midler, der ikke er godkendt i frugt og grønt. Og sådan en forurening kan ske ved afdrift fra ukrudtssprøjtninger i vintersæd i efteråret, hvis man ikke tænker sig rigtig godt om,« fortæller landkonsulent Jens Erik Jensen fra Seges.

Videoen samler en række aktuelle råd om forebyggelse af afdrift.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.