Video: Såmaskine fra Spanien har dansk debut

Planteavler Knud Bay Smidt ved Randers har som den foreløbig eneste i Danmark investeret i en spansk såmaskine til direkte såning.

Landmand Knud Bay Smidt ved Assentoft nær Randers er ikke bange for at gå forrest og prøve noget nyt. For hvis han var det, ville han næppe som den foreløbig eneste i Danmark have investeret i en spansk såmaskine, endda fra en forholdsvis ung producent, Virkar, der har hjemme i byen Igualada nær Barcelona i det nordlige Spanien.

Såmaskinen er nærmere bestemt en direkte såmaskine, Virkar Dynamic i den største arbejdsbredde på seks meter. Den er indkøbt direkte hos producenten.

Virkar maskinen er en meget enkelt opbygget maskine, og netop enkelheden spiller en rolle for ejeren.

"Ja, der er tre ting, der tæller for mig. Nemlig at det er en enkel maskine, og at den i kraft af sin opbygning udløser en væsentlig brændstofbesparelse. Og at jeg forventer at kunne bevare udbyttet på samme niveau", siger Knud Bay Smidt, der kort fortalt blev inspireret af en fransk landmand op til købet.

Læs mere i den nye udgave af LandbrugsAvisen.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.