Video: Sagro fremviste de nyeste såmetoder i demonstration

Sagro’s sådemo i Sørvad i går skal give ny viden om etableringsomkostninger med forskellige systemer.

Da rådgivningsselskabet Sagro onsdag holdt en stor sådemonstration for omkring 300 besøgende hos planteavler Morten Bjerre i Sørvad, var det ikke bare for at vise en god håndfuld såmaskiner i marken og lade det være nok.

Sådemo’en var nemlig kun første skridt på vej mod ny viden, for både i efteråret, til foråret og til næste sommer vil Sagro følge op på arrangementet, så man kan se, hvordan resultatet af dagens såninger med de forskellige systemer har artet sig i praksis.

"Vi skal forstyrre jorden så lidt som muligt, men så meget som nødvendigt", lød det på dagen fra en deltager under demo’en, der bød på en demonstration af de nyeste såteknikker, lige fra såning helt uden forudgående jordbearbejdning til den nyeste udvikling for planteetablering med fuld intensiv pløjning.

Meningen har været at vise det nyeste både inden for no till, strip till, pløjning og endda brug af en redskabsbærende robot.

"Ja, det går ud på, at vi ser på totalomkostningerne ved etablering af hvede. Vi sammenligner etableringsmetoderne og også anvendelse af kemien på tværs af metoderne, og til foråret ser vi på totaløkonomien i det", siger planterådgiver Kasper Kjær Jensen, Sagro, og fortsætter:

"Til den tid kan vi jo se, hvad det har kostet, og endelig i juni kan vi se, hvordan afgrøderne ser ud, og om det har vist sig, om den billige metode måske har været lige så god som den dyre".

De deltagende maskiner på dagen var Multiva Combi C300, Mzuri Protil 4T, Weaving GD300M, Claydon Hybrid T4, Horsch Focus 6TD, Väderstad Rapid 300C og AgroIntellis selvkørende redskabsbærer, Robotti.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.