Video: Se selvkørende John Deere på Græsland 2018

Græsland 2018 ved Frederiks var som sidste gang samlingspunktet for den nyeste teknik til arbejdsgangene i græsset.

For en stund kunne man næsten glemme manglen på regn.

Græsland 2018 ved Frederiks i Midtjylland fik stort rykind lige fra begyndelsen, og hvis man har bare en smule interesse for græsudstyr, var det det rette sted at være dén dag.

Og rundt på kløvergræsmarken ved Frederiks blev der både talt midtjysk, nordjysk, fynsk, sønderjysk - og engelsk og norsk.

I alt deltog 60 udstillere, og der blev demonstreret hele 75 maskinsæt, der tilsammen viste alle græssets arbejdsgange.

Der var endda enkelte danmarkspremierer med, såsom Pöttingers nye kombipresser, en 14 meter Fendt Former rive og en ny Tigo snittervogn fra samme producent samt en ny Claas Torion gummihjulslæsser, ligesom John Deere demonstrerede en førerløs John Deere 8R.

Også fagligheden var til at tage og føle på, da demonstrationerne blev ledsaget af nyttige ord fra konsulenter.

Men danmarkspremierer eller ej - de besøgende var bare kommet for at se maskiner, masser af maskiner, og arrangement bliver ganske godt sammenfattet fra en produktchef hos Maskinhandler Indkøbsringen, der alene havde valgt at stille op med 11 maskiner.

»Det skønne er, at man ved det her arrangement har en god synergi. De besøgende kan først se maskinerne køre i marken. Og så kan de få en snak med os produktfolk bagefter,« sagde produktchef Robert Vemmelund fra MI.

Bag arrangementet står DM&E (Danske Maskinstationer & Entreprenører), frøfirmaet DLF samt ejeren af Elmegaarden i Frederiks, Lars Kristensen. I 2014 tiltrak dette græsstævne et sted mellem 3.000 og 4.000 besøgende, og intet tyder på, at der var færre i år.

Læs mere i den trykte udgave af LandbrugsAvisen i næste uge.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.