Video: Se speciel knækstyret bæltehøster æde løs

Speciel maskine høster persille, så det kan fryses i løbet af en time.

Foråret står for døren, og inden længe er det muligt at hente friskt grønt i køkkenhaven. Er man ikke til køkkenhaver, kan man købe frostgrønt, der er dyrket på store marker og høstet med store specielle maskiner.

En af disse maskiner er denne  Ploeger MKC-2TR container grønthøster, som du kan opleve i ovenstående video fra siden Tractorspotter.

Ploeger-høsteren skærer persille af i en højde, der sikrer god kvalitet af det høstede produkt. Derudover er  det 6,5 meter brede skærebord udstyret med en aftopper, der sikre korrekt stubhøjde, så persillen får en god genvækst.

Foruden persille kan høsteren også bruges til høst af spinat-blade, blad-grøntsager og andre urteagtige planter. 

Fra skærebordet transporterest den høstede persille under førerhuset og bliver, assisteret af luft,  kastet direkte op i en container. Persillen i containeren komprimeres løbende ved at sænke toppen af net-overbygningen.

Når containeren er helt fuld, kan den via kroghejset sættes af, og en ny container samles op. Den fulde container transporteres i løbet af en time til fryse-fabrikken via lastbil.

Kroghejset på høsteren udnyttes også til transport af skærebordet, der sættes af på et containerlad, der samles op, og herved let transporteres rundt sammen med høsteren. Ploegerhøsteren er knækstyret og er udstyret med bælter på den bagereste aksel. Fra fabrikken tilbydes også bælter monteret på den foreste aksel. 

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.