Video: Stolte, danske mejetærskere høster på stribe
Ved Søndersø på Fyn kunne de omkring 100 tilskuer opleve hele 17 veteranmaskiner i aktion, da der blev høstet hvede.

Er man interessreret i veteran traktorer, så er Motorveteranklubben Fyn's arrangementer et besøg værd.

Klubbens medlemmer mødes en gang om ugen året rundt for at reparere på de gamle maskiner.

"Vi hjælper hinanden og udveksler erfaringer," siger Erik Tvedskov, som er webmaster for klubben.

Han fortæller, at et af klubbens medlemmer, Keld Thomsen, har dannet en underafdeling af klubben, som han kalder Nuffieldklubben. Nuffield Universal er en traktor, der blev skabt af William Morris, som kom fra landsbyen Nuffield. Keld Thomsen er desuden den lykkelige ejer af  fem Dronningborg D-600 og to Dronningborg D-750. 

Et af klubbens højdepunkter er når der skal høstes, og for tredje år i træk blev de gamle maskiner igen rullet ud.

"Det er Keld Thomsen, der arrangere det. Han sørger både for morgenkaffe, frokost og aftensmad," siger Erik Tvedskov og fortæller, at de var omkring 25-30 personer til årets høst. 

Keld Thomsens syv Dronningborg og 10 Nuffield var alle i marken til stor begejstring for de omkring 100 tilskuere, der var kommet for at se de gamle maskiner arbejde.

Når dagens arbejde med at høste de omkring 40 hektar hvede er slut, tænder Keld Thomsen op i grillen og byder på grillmad og hygge for at runde dagen af.

Motorveteranklubben Fyn har også andre arrangementer. Senere i år afholder de "pløjedag" som er en aktivitetsdag, der afholdes i samarbejde med Landboungdom. Her kan man opleve veterantraktorer og plove og se hvem, der går videre til DM i pløjning.  

Erik Tvedskov​ har indsendt billedet til Skyd Høsten Bedst og  deltager dermed i ugekonkurrencen, hvor man vinder en lagkage til høstholdet eller en høstfest til 25.000 kroner til den endelige vinder. Han har ligeledes indsendt videoen og  deltager dermed også i konkurrencen om en iPhone 6.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og prøv rekordquizzen her: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

SÅDAN GØR DU

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjendsidiges årlige konkurrence "Skyd høsten".

Læs mere om og deltag i konkurrencen her

”Skyd høsten først” og Skyd høsten bedst”:
Gå ind på www.landbrugsavisen.dk/skyd
Udfyld felterne med information og kontaktoplysninger
Upload dit billede (du kan uploade op til tre billeder

”SKYD BEDSTE HØSTVIDEO”

1. Læg din video op på youtube eller vimeo og send web-adressen til konkurrence@landbrugsavisen.dk, eller
2. Brug eventuelt tjenesten www.wetransfer.com, der er gratis, læg videoen op og send den til konkurrence@landbrugsavisen.dk

BETINGELSER FOR AT DELTAGE

I alle tre konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra i år.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og et udvalg af de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier i de to konkurrencer udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige.
Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i de to konkkurrencer, dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige.

Faktaboks

Skyd høsten først

Hvis du vil deltage i »Skyd høsten først«, skal du være den første til at indsende billedet af den høstede afgrøde.

Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder: Vinterbyg, engrapgræs, alm. rajgræs, rødsvingel, hvidkløver, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug og havre.

  • Allerede høstet:  Alm. rajgræs, engrapgræs, vinterbyg, vinterraps, hvidkløver, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug, havre og rødsvingel.
  • Mangler høst: Alt er taget.

Præmierne er til de personer, der først sender billeder og tekst ind for én af de 11 afgrøder. Det forudsættes, at der er tale om høst til modenhed og på markniveau. En prøverunde med mejetærskeren tæller ikke.

Vinderen for hver afgrøde modtager 1. stk. gavekort til Restaurant Flammen. Værdi 1.000 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind og vær med i konkurrencen »Skyd høsten bedst«.

I konkurrencen ”Skyd høsten bedst” kåres hver uge det bedste billede. Konkurrencen begynder i uge 28 og løber frem til 4. september.

Ugens vinder får tilsendt en stor skyd-høsten-lagkage til dig og dit markhold og deltager i konkurrencen om at blive den samlede vinder.

De otte ugevindere konkurrerer om at blive vindere af den samlede konkurrence ”Skyd høsten bedst”, og her er præmierne:

1. præmie: En høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af fotos trækkes lod om en iPad mini til værdi 2.300 kr.

Skyd bedste høstvideo

Skyd en video af et motiv eller en situation i høsten. Konkurrencen ”Skyd bedste høstvideo” løber fra uge 28 til og med 4. september.

Vinderen af konkurrencen modtager en iPhone 6, værdi 4.599 kr.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.