Video: Store rundballer gør høsten nem
I høsten pakkes bomulden i over to tons tunge rundballer, herved kan bomulden nemt transporteres ud af marken.

I denne video følger vi høsten af bomuld i Australien. Det tager cirka 180 til 200 dage fra såning til høst ved dyrkning af bomuld.
Høsten foregår med en selvkørende John Deere 7760, der plukker selve blomsterstanden inklusiv bomuld og frø. 

Det høstede materiale pakkes i 2,5 ton tunge rundballer, der bindes med plastik. Ballerne ligges af på jorden og køres i stak på enden af marken. Derefter læsses ballerne på lastbil og køres videre til opbevaring inden forarbejdning og rensning.

Ballerne læsses i videoen af med en såkaldt ’moon buggy’, der er en australsk opfindelse. Rundballerne består på dette tidspunkt af 55% bomuldsfibre, 35-40% frø og 10% urenheder. Urenheder og frø renses fra, hvorefter selve bomuldsfibrene er klar til at blive solgt til tøjindustrien. 95% af Australiens bomuldsfibre går til eksport hvoraf 75% sendes til Kina. 

Restproduktet frøene, er rige på protein og kan derfor anvendes til fodring. Frøene kan også presses til olie.

 

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.