Video: Verdens tredjebedste traktormekaniker er dansker - se ham i aktion

Traktormekanikeren Søren Lykke Døssing kan nu kalde sig verdens tredje bedste i sit fag. Ved VM i Skills opnåede han en bronzemedalje.

Landbrugsmaskinmekaniker, Søren Lykke Døssing har vundet bronzemedalje ved VM i Skills, der er blevet afholdt i Abu Dhabi.

Søren Lykke Døssing, 22 år og fra Kjellerup, er uddannet fra Erhvervsskolerne Års med læreplads hos Grundvad Maskinhandel, hvor han fortsat arbejder.

Endnu en dansker opnåede en topplacering idet kokkeleven Christian Wellendorf også opnåede en bronzemedalje. Yderligere otte danskere opnåede "Medaillons for Excellence".

 Målt på point pr. deltager er Danmark 10. bedste nation af 60 deltagende. Det skriver SkillsDenmark i en pressemeddelelse.

"At 10 af de 15 på vores landshold kommer hjem med en medalje er flot i et verdensmesterskab, hvor vi ved, at mange af de store nationer træner deres deltagere i måneder og år op til konkurrencen", siger SkillsDenmarks formand Jesper Juul Sørensen.

De resterende fem af landsholdsdeltagerne lå også højt i pointtal, men kom ikke over de 700, som er kriteriet for "Medaillons for Excellence".

"Resultaterne er også bevis for, at deltagerne har fået en god uddannelse. At de danske erhvervsuddannelser fører til meget dygtige unge", siger Jesper Juul Sørensen.

Det danske landshold flyver samlet hjem lørdag. Planmæssig ankomst med Emirates EK151 til København lørdag 21. oktober 13:15.


 

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.