Vigende omsætning for traktorgigant – forventer dog at sælge for 184 mia. kr. i år
CNH noterer en svag nedgang i omsætningen, mens indtjeningen klarer sig bedre.

Der skal sælges nogle traktorer, gravemaskiner, busser og motorer for at følge med CNH.

CNH, der bl.a. producerer New Holland og Case IH-traktorer og maskiner, forventer nemlig at sælge for hele 27 og 27,5 mia. dollar i indeværende regnskabsår – svarende til et sted mellem 180 til 184 mia. kr., fremgår det af den friske kvartalsrapport for CNH Industrial til børsen torsdag morgen amerikansk tid.

Det er faktisk nogle mia. mindre end for en måned siden, hvor udsigten lå på ca. 187 mia. kr.

Men i de seneste tre måneder har omsætningen været en anelse faldende i forhold til samme kvartal året før.

For landbrugsmaskinerne har faldet været på 6,6 pct. – hovedsageligt på grund af ugunstige valutakurser men også nedgang i markedet.

Dermed endte salget på den gode side af 20,7 mia. kr. for landbrugsmaskinerne i seneste kvartal.

Stage 5 motorer koster

CNH peger i en pressemeddelelse spækket med nøgletal på, at salget har været lavere både på kernemarkederne i Europa og resten af verden. Den positive side af mønten er for producenten, at det er lykkedes at få bedre priser for maskinerne. Den anden side er, at det ikke bærer hele vejen.

”Den positive udvikling på priserne blev dog mere end udmanøvreret af ugunstige volumener og produktmix, højere produktionsomkostninger primært relateret til højere råvarepriser og toldsatser og forøgede omkostninger til produktudvikling til investeringer i precision farming og introduktionen af Stage 5-motorer”, lyder det i regnskabet.

Totalt set omsatte hele CNH Industrial – hvis man regner varer som Iveco-busser, FTP-motorer og lign. med - for 50,6 mia. kr. i kvartalet og tjente knap 2,9 mia. kr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.