Vil gøre dansk værktøj til succes hos kæmpe-landbrug i udlandet
Programmet CropManager samler en række management-værktøjer et sted. Nu kan udenlandske landmænd snart være med.

SEGES melder sig klar til gå udenlands med sit program til præcisionslandbrug, CropManager.

Programmet, der kan bruges både på din computer, mobil eller tablet, er nu lavet klar i en engelsk version, der i næste måned bliver vist frem på Agritechnica, der besøges af en lang række landmænd fra de nærmeste lande samt en masse folk ”i branchen”.

Hos SEGES er planerne i første omgang at få CropManager ud over grænsen i nærområdet og Østeuropa, fortæller produktportefolje-manager Jesper Riber Nielsen.

"Historisk set har SEGES’s produkter været forbundet til det danske marked, og det gør det ikke nemt, hvis man vil gå ud med dem. Men CropManager er gjort klar til at virke på andre markeder”, fortæller han og oplyser, at man går efter at finde partnere i udlandet, som man kan udbyde produktet med.

SEGES har ikke sat eksakt mål på den udenlandske offensiv. Men i takt med, at antallet af danske landmænd falder, så kan udbredelsen udenfor landets grænser være med til at betale de udviklingsomkostninger, der ellers hviler på danske brugere og landmænd.

”Vi mener, at vi har noget at spille ind med. I stedet for at en udenlandsk virksomhed kommer med produktet til Danmark, så mener vi, at det er bedst, at vi som en uafhængig spiller går ud og tilbyder vores løsning. Vores primære målgruppe er store koncernlandbrug”, fortæller han.

I vækstsæsonen har CropManager nu nået et omfang, hvor der er 1.500 til 2.000 unikke brugere på løsningen. Omfanget er steget med en faktor tre over det seneste år, og hos SEGES forventer man, at væksten fortsætter.

”Vi er godt tilfredse med tallet, men vi vil gerne have flere på. Det er helt klart, at præcisionsjordbrug er svært at starte op med. Men vi har flere løsninger i programmet, som er enkelt at forholde sig til. Eksempelvis tilbyder vi også en risikovurdering ift. lejesæd, som man ret hurtig kan få overblik over”, fortæller han.

Udover funktionen med at risikovurdere lejesæd har SEGES også fået anerkendt deres model til automatisk udarbejdelse af tildelingskort blandt Agritechnicas officielle 291 tilmeldte og godkendte verdensnyheder.

Funktionen baserer sig på data fra sensorer kombineret med data fra bl.a. mark- og gødningsplaner og sprøjtejournaler med mere.

Se mere i Hannover

Skal du til Agritechnica i Hannover fra 10. november, så kan du se nærmere på CropManager og møde SEGES i hal 15, stand 22 på den danske stand, hvor en række virksomheder vil være repræsenteret.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.