Vil vinde traktor: Det har været til at lave et ordentlig stykke arbejde i år

Forårsarbejdet skete ustressende og med et flot såbed til følge. Nu vil landmand fra Tønder gerne vinde traktor til efterårsarbejdet.

April var arbejdsmæssigt en herlig måned for Tønder-landmanden Johannes T. Mamsen med 280 malkekøer og 250 hektar dyrket jord af meget forskellig beskaffenhed til gården Tøndermark.

”Forårsarbejdet har været en sand fornøjelse. Dejligt vejr og farbare marker. Vi har kunnet køre fra en kant af uden at skulle tænke over bløde pletter. Det har været til at udføre et ordentlig stykke arbejde i år”, lyder det fra landmanden, som har meldt sig ind i køen i vores Vind-en-traktor-konkurrence, hvor man som betingelse skal fortælle om sit forårsarbejde og hvad man vil bruge traktoren, som vores sponsor og samarbejdspartner Svenningsens stiller til rådighed gratis for to vindende landmænd i 50 timer – i form af Kubotas topmodel M7172 på 170 hk - når efterårsarbejdet rammer efter høst.

Johannes betegner udførelsen af forårets opgaver for ustressende. En af de større opgaver har været såningen af 50 hektar med vårbyg. Såningen af 90 hektar majs er også kommet godt i gang.

Med 280 malkekøer ”keder” de sig ikke hos den 32-årige gårdejer, fortæller han med et grin. Han er godt hjulpet af en fodermester samt to elever.

”Det er spændende både at have arbejde i stald og marken. I marken pløjer og harver vi selv og kører selv fra i majsen og fra græsset, mens en maskinstation laver det tunge arbejde”, siger han.

Hvordan er stemningen lige nu?

”Lige så glade vi har været over skønt solskinsvejr til at klare forårsarbejdet, lige så stor begynder vi at være bekymret over, hvor tørt det her. Man kan frygte en ringe fremspiring af majsen. Nej, vi håber på en ordentlig regnbyge nu. Meget af gødningen ligger stadig i overfladen”, siger han og fortæller, at vandingsmaskinerne er kommet i marken i området omkring Tønder.

”Jeg har en nabo, som vander forud for at så majsen. Det tyder på, at der er mangel på det. Og alle dem med de lette jorder, de vander på fuld skrald nu”, siger han.

Vinder-traktor skal trække fem-furet plov

Da Johannes læste om vind-en-traktor var traktormærket Kubota ikke helt ukendt land for ham.

For ni år siden arbejdede han halvandet år i Vestaustralien – 500 km inde i landet – hvor det var langt mere almindeligt at støde på traktormærket.

”Der så man dem meget mere. Det var primært traktorer, som kørte rundt hos gartnerier og frugtplantager”, fortæller han.

Hvis han får lov til at prøve den orange traktor på sine marker, så kan den bl.a. blive indsat i majshøsten, køre med rotorharve i græsstakken og ikke mindst efterårspløje med en Kuhn 5 furet-plov.

Sådan kan du vinde en traktor gratis i 50 timer til efteråret

Senest mandag 6. maj sender du billeder fra forårsarbejdet på din gård til post@landbrugsavisen.dk.

• Fortæl os, hvad du vil bruge en traktor til i efteråret.

• Husk også at fortælle os et par linjer om, hvordan det går med forårsarbejdet i marken.

• Du skal også huske at oplyse os om din adresse og telefonnummer, så vi kan kontakte dig og høre mere om jeres arbejde.

• Vinderne annonceres og kontaktes i løbet af foråret.

Faktaboks

Vinder-traktor:

  • Model: Kubota M7172.
  • Transmission: KVT.
  • Luftaffjedret kabine.
  • Frontlift.
  • 12” terminal.
  • Isobus-klar.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.