Vild åbningsdag: Store nyheder fra maskingiganterne vælter ind
Årets Agritechnica skudt i gang søndag morgen til en dag, hvor verdenslanceringer og store events står i kø.

Så er årets Agritechnica i gang. 40 hektar spækket med maskiner.

Men hvad kommer der egentlig til at ske på en åbningsdag blandt så mange maskiner?

Det er kort sagt den største søndag i maskinbranchen i flere år!

Det er nu, at man let kan komme ind og se nye traktormodeller og opdateringer fra Valtra, MF, Fendt, John Deere, New Holland, Kubota, Case IH, Deutz og en masse mærker, som vi ikke hører så meget om i hverdagen.

Et er, hvad vi allerede har hørt, og nu kan se nærmere på. Denne søndag byrder også på en række maskiner, som endelig får trukket tæppet af.

1. i danmar lidt ukendt, men nu er det en cnh-flagskibs-traktor

For mange journalister skydes Agritechnica for i gang, når østrigste Steyr holder pressemødet allerede, inden der lukkes op for indgangen til messen. Steyr forventes at vise en ny traktor, og CNH's mærke har efter en ny udmedling fra CNH fået en mere central betydning, som et mærke der skal udvikle sig til at være et premium-mærke.

2. Hvad Overrasker Massey Ferguson med?

Inden messen har Massey Ferguson mest vist nogle forskellige opdateringer af modelrækkerne. Men har de nogle større overraskelser, når pressen fra morgenstunden inviteres indenfor? 

3. Ballademageren fra Sverige

På redskabssiden er det uden tvivl svenske Väderstad manges øjne hviler mod imorgen, mens mange af de andre redskabsproducenter har planlagt evens efter weekenden.

På standen vil Väderstad bl.a. vise en 14 meter bred harve, som vores redskabsjournalist med den store størrelse har kaldt ballademageren. Ret hurtigt ved vi så meget mere om den fagligt - og så har Väderstad en række andre nyheder med på standen. Bl.a. systemet widelining, der automatisk sørger for rækkeafstanden på rækkesåmaskinen, så man kan undgå plejespor.

4. Den futuristiske traktor og den vilde drone

Hos John Deere er det mere kendt, at de står klar med en række nyheder. Som vi skrev en uddybende artikel om i går, så står John Deere bl.a. klar med deres nye koncepttraktor på el, Joker. Sidst på formiddagen har John Deere inviteret pressen indenfor, og mon ikke det bliver af de centrale punkter undervejs. Vi har de første billeder her.

 

John Deere har dog meget mere at fortælle. Lørdag aften var der et sort klæde omkring det, der formodes at være deres nye stortærsker. I denne opdaterede artikel kan vi så bringe de første billeder efter tæppegang søndag morgen.

Lørdag aften var der endnu afspærring ved maskinen og højt svævende over samme rum kunne man ane det nye drone-helikopter-koncept VoloDrone.

I dag kommer John Deere og VoloCopter, så til at fortælle meget mere om konceptet og anvendligheden af at have en drone til at flyve rundt og sprøjte marker, når der er nogle naturlige grænser for dens aktivitetstid og lasteevner.

 

 

5. Fendts nye læssere

Fendt holder modsat mange af konkurrenterne ikke et decideret pressemøde. Til gengæld kan vi love, at der er masser af staldmeter i hal 20, hvor Agco-mærkerne holder til.

Mange vil sikkert forbi for at se den nye Fendt 900-serie traktor, som allerede har kørt en del i Danmark siden sommeren. Men i de senere dage har Fendt kørt kampagne for en anden spændende produktnyhed, læssemaskiner fra Fendt.

 

 

6. Nye bælter og nye standarder for digitale Claas

En anden traktor- og skulle vi sige ikke mindst producent af høstemaskiner, Claas, er også tidligt på banen med nyhedsformidlingen søndag formiddag overfor pressen.

Her skal der uden tvivl ses nærmere på nye muligheder for den digitale traktor, fortælles mere om de nye Lexion-mejetærskere og mon ikke, at der også vises nye bælte-muligheder frem til Claas' maskiner.

7. Er det her årets traktor?

Ved frokosttid vil horder af journalister samles til glimmer og glamour. Det er tid til at årets traktor i Europa - eller med andre ord, Tractor of the Year, Toty.

I finalefeltet kunne en af vinderne meget vel blive en kamp mellem den nye Case IH Magnum og den nye Fendt 942.

Som noget nyt bliver der også kåret en bæredygtig traktor ved siden af de sædvanlige priser. Her dyster New Holland med deres methan-traktor mod "El-Fendten" og schweiziske Rigitrac.

8. Så får Samson og Greentec deres hæder

Samson har spredt om sig med nyheder i ugerne op til messe-start og lover, at vi ikke har hørt om alle nyheder, inden vi står på messestanden. En nyhed, der står i en lille boks og præsenterer sig med navnet Svend Treskaeg, løfter sig over den øvrige strøm. Det er Samsons gyllesensor, der søndag eftermiddag får sin hæder som en af messens 40 største innovationer med en såkaldt sølvmedalje.

Samson er dog ikke ene danske repræsentant. GreenTec får nemlig den anden danske medalje med en ny armklipper-serie. Dermed vinder danske virksomheder medalje for første gang i 12 år! Vi dækker selvfølgelig også det.

9. Og nok et dansk trofæ... måske

Og måske slutter den store opmærksomhed omkring de danske virksomheder ikke der. Sidst på eftermiddagen udnævnes en producent, der leverer komponenter til landbrugsmaskinerne nemlig med et nyt trofæ. Fra Danmark er Danfoss med.

10. Hvad gemmer der sig i Case IH's cocktails?

Arbejdsdagen slutter dog ikke for hele pressekorpset om eftermiddagen. Kl. 18.30 serverer Case IH presse-cocktails eller med andre ord en ny samling for journalisterne, der sikkert bliver krydret med en masse maskinnyheder - selvfølgelig den nye Magnum, og den nye storpresser som blev offenliggjort lørdag - og hvem ved, hvad der ellers gemmer sig.

 

 

 

Emneord Agritechnica

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.