Vinder 5000 kr. - og er på vej til VM
Den unge landbrugsmaskinmekaniker Søren Lykke Døssing gør sig bemærket på flere fronter.

Søren Lykke Døssing fra Grundvad Maskinhandel A/S fik fredag den 10. februar overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat.

»Jeg har altid vidst, jeg ville være mekaniker. Min mors brødre har en maskinstation, så derfor har jeg fra helt lille været fascineret af traktorer og landbrugsmaskiner. Så efter 9. klasse tog jeg grundforløbet og arbejdede derefter ca. syv måneder som entreprenørmaskinmekaniker hos en virksomhed i Hammel. Der fik jeg faktisk også tilbudt en læreplads, men landbrugsmaskinerne trak stadig, så derfor søgte jeg her hos Grundvad Maskinhandel,« siger Søren Lykke Døssing i en pressemeddelelse.

Det var bestyrelsesmedlem i Dansk Maskinhandlerforening Lars Jensen, der overrakte legatet.

»Du har bevist, at du er dygtig til dit fag, og at du er stolt af det. Du har stillet op i Danmarks Bedste lærling og kom i mål med en flot 2. plads, og du har flotte karakterer – blandt andet et 10-tal fra svendeprøven. Det understregede for os, at du var oplagt til at modtage legatet. Jeg har efterfølgende hørt, at du stiller op til World Skills i oktober, og det er virkelig godt gået,« sagde han i talen.

Går ikke af vejen for en udfordring

»Jeg har jo ikke selv meldt mig til noget af det, men når man bliver spurgt, skulle man da være godt tosset, hvis man ikke takker ja. Det var en stor oplevelse at være med til Danmarks Bedste Lærling. Med hensyn til World skills i Abu Dhabi så er det jo en chance, man kun får en gang i livet, så selvfølgelig tager jeg imod den udfordring. Det er da også spændende at prøve sine evner af mod andre fra branchen. Man ved jo ikke på forhånd, hvilke maskiner man skal arbejde med, så det er ikke bare den, der terper mest, som vinder. Det er den, der har det bedste håndværk med i bagagen,« siger Søren Lykke Døssing.

Værkfører Kristian Tind fortæller:

»Hans helt store styrker er, at han er meget selvstændig, har en enorm ro og er lynhurtig til at sætte sig ind i nye maskiner og tilhørende manualer, hvilket nok skal komme ham til gavn ved World Skills,« siger værkføreren.

I fritiden ”makker” Søren med alt, hvad der kan skrues i, og han har selv en motorcykel.

»Pengene fra legatet kunne meget vel gå til noget nyt udstyr til motorcyklen,« afslutter den 21-årige landbrugsmaskinmekaniker.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år 10 legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom - 5.000,- skattefrie kroner

Både i forbindelse med Agromek 2016 og DM i Skills i januar, har Søren Lykke Døssing, sammen med Dansk Maskinhandlerforening, været med til at sætte fokus på uddannelsen som landbrugsmaskinmekaniker.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.