Vinderen kommer altid vest for Storebælt – men så kom Daniel

Danmarks bedste ungdoms-mekaniker fejret i Maribo.

Det kan godt være, at der bor næsten lige så mange øst for Storebælt som vest for.

Men særligt i en disciplin har Danmark været skævvredet.  

Derfor er det også til at forstå, at hele mandskabet får en lang formiddagspause og nyder kaffen og wienerstangen ekstra her hos John. Mertz i Maribo.

Lærlingen Daniel Højbjerg, som næste sommer bliver uddannet landbrugsmaskinmekaniker herfra, er nemlig den første i denne del af landet, som får overrakt trofæet som Danmarks Bedste Lærling landbrugsmaskinmekaniker.

Selv tager Daniel en pause fra arbejdet med at klargøre en traktor, inden den skal ud og arbejde for første gang hos en kunde.

”Det er fedt at få titlen og sjovt at få på cv’et, selvom jeg ikke er typen, der går og praler med det. Det kan godt være, at jeg er Danmarks bedste, men det kan jo være, at det bare var en heldig dag”, siger han, mens kollegaen ved siden af, fortæller, hvordan Daniel hurtigt er blevet klar til voksenopgaver og ekstra udfordrende ting, som en lærling normalt ikke lige går ind i.

”Jeg har aldrig oplevet, at han har gået og været sur over en opgave. Der er altid gang i ham. Han kaster sig ud i opgaverne og har bl.a. splittet hele bagenden på en Optum”, siger mekaniker Brian Jacobsen og roser ham samtidig for disciplinen.

”Når man skiller en maskine ad, så kan vi alle have vores eget system. Daniel har en god systematik, så han lige får mærket delene med strips og sådan, så vi andre let kan tage over og samle tingene efter ham. Det er prisværdigt”, siger han kort efter, at Daniel fik stukket DBL-trofæet i hånden.

Vandrepokalen blev overrakt af faglig sekretær Erling Jensen fra Dansk Metal på vegne af arrangørerne Dansk Maskinhandlerforening, Dansk Metal, LandbrugsMedierne og Erhvervsskolerne Aars.

For maskinforretningens direktør, Christian Holst, er det kæmpestort, at prisen nu er kommet til Maribo.

”Vi er meget stolte. Både fordi Daniel får nogle oplevelser, og at vi ser det som en cadeau til arbejdet på værkstedet. Vores lærlinge er vigtige, og står for en vigtig del af vores rekruttering”, siger han.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.