Virksomheder tager konsekvens af manglende arbejdskraft

Scantruck og N.C. Nielsen går sammen om uddannelsesindsats for at skaffe kvalificeret arbejdskraft i branchen.

Ambitionerne er høje hos Scantruck A/S og N.C. Nielsen A/S, som ønsker at uddanne landets dygtigste entreprenørmaskinmekanikere. Fra efteråret 2019 tilbydes lærlinge derfor et fast defineret og individuelt tilrettelagt uddannelsesforløb, hvor lærlingen har mulighed for at komme i praktik hos både Scantruck i Skive og N.C. Nielsen i Balling, oplyser de to virksomheder i en pressemeddelelse.

Baggrunden for den fælles uddannelsesindsats er manglen på kvalificeret arbejdskraft i branchen. Der er stort set ingen ledighed inden for mekanikerfaget, som kræver en bred teknisk viden om motorer, hydraulik, elektronik, kølesystemer og transmissioner.

"Vi giver lærlingen mulighed for at arbejde med spidskompetencer i begge virksomheder. Hos Scantruck er der særligt fokus på hydrauliksystemer, og hos N.C. Nielsen gælder det især konstruktion, svejsning og fejlsøgning på forskellige maskiner", fortæller Martin Madsen, N.C. Nielsen, og Eskild Jensen fra Scantruck.

Under den 4-årige uddannelse som entreprenørmaskinmekaniker veksler man mellem praktik og skoleophold på Erhvervsskolerne Aars. Her hilser man det nye initiativ fra Scantruck og N.C. Nielsen velkommen.

"Det er en rigtig god idé at tilbyde praktik hos både Scantruck og N.C. Nielsen, og dermed brede uddannelsen ud. Det er virkelig sat i system, og lærlingene kommer meget vidt omkring inden for uddannelsens fagområder. Branchen skriger jo nærmest efter veluddannet arbejdskraft og dette initiativ er med til at gøre uddannelsen mere attraktiv i forhold til at rekruttere de rette unge mennesker", siger virksomhedskonsulent Jess Winther fra Erhvervsskolerne Aars.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.