Weidemann får flere muskler og nye finesser
Weidemann hjullæssemaskinerne i fire tons klassen får nye motorer og design som de større.

Tyske Weidemann hælder ekstra power og en række nye finesser på to af fabrikkens hjullæssemaskiner. Modellerne 2070LP og 2070LPT i fire tons-klassen glider ud og erstattes af modellerne 2080LP og 2080LPT med nyt fra Deutz i motorrummene og et nyt design, der er baseret på mærkets større læssere.

»Den 4,3 tons tunge LP-model er med læssearm, mens LPT på 4,5 tons har teleskoparm. Begge har som standard fået en 61 hestekræfters Deutz-motor, men kan også fås med 75 hestekræfter. De har katalysator og partikelfilter og lever op til Stage V, der bliver gældende fra nytår«, fortæller salgsdirektør Robert Kjærgaard hos den danske importør, Stemas A/S.

Nyhederne kan blandt andet udstyres med komfortkabine med LED-arbejdslamper, og som ekstraudstyr kan man også vælge klimaanlæg.

»Der er også mulighed for at få maskinen med proportionalstyring via multifunktions-joystick. Foruden proportional-funktionen for tredje styrekreds, som aktiveres med joysticket, kan styrekredsen også låses med en vippekontakt. Også fjerde styrekreds kan betjenes proportionalt med joysticket«, siger salægsdirektøren.

Teleskopfunktionerne på LPT-modellerne kan styres proportionalt med fingerhjulet, og dermed er det muligt at tilpasse arbejdshastigheden individuelt. Samtidig kan begge elektriske funktioner aktiveres proportionalt, eller låses på joysticket. Da de elektriske funktioner ikke er indbyrdes afhængige, kan maskinføreren indstille dem individuelt.

»Foruden at LP markerer, at der er tale om en traditionel læsser med læssearm, fortæller de to bogstaver også, at der er tale om en ”Low Position” maskine. På grund af den lavt placerede førerplads, har Weidemanns LP-modeller en lavere højde. Det er en fordel, fordi man så kan passere lave gennemkørsler«, siger Robert Kjærgaard.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.