Weidemann går en vægtklasse op

Stemas og JMM-Group viser Weidemanns nye topmodel på Agromek.

På Agromek vil man kunne konstatere, at den tyske maskinproducent Weidemann er gået en vægtklasse op, da man viser en ny topmodel i rækken af både hjullæssere og teleskophjullæssere. Det sker i form af danmarkspremiere på den nye model Weidemann 9080 i 11 tons-klassen på standen hos den danske importør, Stemas.

»Både landbrug, biogasanlæg og også entreprenører efterspørger større maskiner til at håndtere de tunge materialer. Hidtil har Weidemann kunnet været med op til 7,2 tons, når det gælder hjullæssere og teleskoplæssere. Det ændrer den nye 90’er serie på«, siger salgsdirektør Robert Kjærgaard hos Stemas.

Weidemann 9080 har ikke alene højere vægt, men også flere kræfter. Den 3,6 liters Deutz-motor udvikler 136 hestekræfter, og maskinen har en læssehøjde på 4260 mm med kapacitet op til 5,3 tons. Teleskop-modellen på 11,2 tons tipper af i op til 5480 mm højde og kan håndtere op til 6,6 tons.

Weidemann har udviklet en ny gearkasse til 90’er serien og døbt den Power Drive 370. Det er en kontinuerligt variabel hydrostatisk transmission, som opnår både mere trækkraft og højere hastigheder end tidligere løsninger. Selv om de nye 9080’ere er oppe i 11 tons klassen, er der stadig tale om kompakte maskiner med en totallængde på 7,10 meter og med standarddæk 2,39 i bredden.

»Den nye Weidemann er vores store nyhed på Agromek, men vi viser også andet. Johs. Møllers Maskiner fra JMM-Group kommer med både gummihjulslæssere og en teleskoplæsser fra Liebherr«, siger salgsdirektøren.

Topscoreren i antal blandt JMM-mærkerne bliver dog japanske Yanmar, som på Agromek kommer i ni forskellige varianter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.