Weidemann lægger ekstra vægt i bag
En ny hjullæsser fra Weidemann med variabel hydrostatisk transmission bejler til både landbruget og entreprenørerne.

Der er vægt bag, når den tyske maskinproducent Weidemann går ud med nyheder i afdelingen for hjullæssere. I 2018 lancerede man modellen 9080, som med 10.720 kg var 3580 kg tungere end nummer to i hierarkiet, Weidemann 5080. Nu er Weidemann klar med yderligere vægt i den nye model 9580.

På flere områder er familiens nye overhoved identisk med Weidemanns hjullæsser 9080. Men 9580’eren har fået tilføjet mere ballastvægt og klemmer vægten ned med 11,5 tons. Samtidig har den som standard den store motor på 156 hestekræfter.

»De ekstra næsten 800 kg giver maskinen en tippelast på 6.320 kg. Det er 1030 kg mere end lillebror 9080. Den er noget af det mest kompakte, der er på markedet, og med den ekstra vægt henvender den sig også til entreprenørbranchen«, siger Christian Matthiesen, som er forhandleransvarlig hos den danske Weidemann-importør, Stemas A/S i en pressemeddelelse.

Samtidig med 9580’eren lancerer Weidemann også den samme maskine med tilføjelsen ”T”. Det markerer, at der er tale om en teleskop-udgave af hjullæssemaskinen, og dermed lægges yderligere til løftehøjden og rækkevidden. Hvor standardversionen når ud på 4,26 meter, rækker teleskopmodellen 5,48 meter.

Ikke mindst den variable hydrostatiske transmission giver fordele også i retning af entreprenørerne. Maskinen har i princippet tre typer transmission, nemlig henholdsvis 20, 30 og 40 km/t.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.