Wifi skal bruges til at advare i trafikken
EU åbner døren for, at landbrugskøretøjer i fremtiden kan kommunikere med hinanden via Wifi i trafikken - på sigt også med biler.

EU Kommissionen er fuldt ud klar over de fordele, der er ved at lade biler på landevejene kommunikere med hinanden og den vej rundt øge sikkerheden i trafikken. Men nu åbner EU også døren på klem for, at landbrugskøretøjer kan hoppe med på bølgen.

Wifi standarden IEEE 802.11p har nemlig vist sig stabil nok til opgaven, og derfor ser EU også muligheder i, at landbrugets køretøjer kan kommunikere med hinanden såvel som med biler, så køretøjerne helt automatisk kan advare hinanden - for eksempel når en langsomt kørende mejetærsker bevæger sig ud på offentlig vej.

Danskere i stort netprojekt på marker i USAMaskiner Lørdag 5. januar 2019 · 00:00

Standardiseringsinstituttet ETSI foretog sidste efterår et pilotprojekt, som demonstrerede, at traktor-til-bil kommunikation er muligt, netop med eksemplet nævnt ovenfor, og nu har EU sat skub i lovliggørelsen af konceptet, så det kan udvikle sig og på sigt blive kommercielt gangbart.

Initiativet glæder blandt andet CEMA, organisationen for europæiske maskinproducenter, der spår store muligheder i den trådløse opkobling i trafikken.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.