Yding satser på radrenser i Sverige

En af årets store maskinnyheder på Borgeby er dansk.

Det er nemlig Yding Smedie & Maskiners radrenser MRS OptiWeeder, der gør sin entré i Sverige på messen.

Søren Trads Møller, som har ansvaret for specialmaskiner hos maskinforretningen og producenten i Horsens, ser et godt potentiale i Sverige for maskinen, som blev præsenteret sidste år og vandt en Award på Agromek.

"Hidtil har vi solgt fire maskiner i Danmark, og det er vi meget tilfredse med, og hvis vi kan sælge mellem fem og ti maskiner om året i Sverige, vil vi også være meget tilfredse med det", siger han i forbindelse med et indslag om OptiWeeder i den officielle messeavis både i Danmark og Sverige.

Under bagende sol blev der tirsdag gjort klar i Borgeby, så maskinerne kunne være klar hos Yding ved kick off onsdag kl. 9.

Med i bagagen kunne vi også se den meget omtalte robot FarmDroid. 

Skulle bruges til majsen

Med sin høje hastighed på 10-15 km/t og op til 25 km/t, når det går allerstærkest fjerner den hurtigt og effektivt ukrudt i kammene omkring kartoflerne. Dermed kan den være et alternativ til kemisk bekæmpelse.

"Da MSR OptiWeeder er et alternativ til kemisk ukrudtsbekæmpelse, er det vigtigt at have samme kapacitet som med en plantebeskyttelsessprøjte", forklarer Søren Trads Møller.

Maskinen er udtænkt at opfinder Michael Stolberg-Rohr, der oprindelig havde en idé om at udvikle en radrenser til majsdyrkning på kamme.

"Den form for dyrkning er ikke almindelig, så vi udviklede maskinen til kartoffeldyrkning i stedet. Udviklingen har været en lang proces med tre års forsøg og test".

Du kan iøvrigt læse meget mere om OptiWeeder og opfinderen bag maskinen i det seneste TraktorTech.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.