Konsulent: Dybdeløsning nu er en dårlig idé

Det kan virke fristende at dybdeløsne jorden, når frosten kommer, men det er en dårlig ide, forklarer maskinkonsulent.

Landet over er adskillige marker påvirket af strukturskader efter sidste års våde høst, og med udsigt til hård frost i løbet af de næste fem dages tid vil mange landmænd kører i marken for at udbedre strukturskaderne.

Sidste års våde forhold gjorde det umuligt at dybdeløsne, og nogle vil derfor fristes til at køre ud nu, men det er en dårlig idé, forklarer Maskinkonsulent for VKST planteavl,Christian Rabølle.

Det kan virke fristende at løsne de opkørte marker med en grubber, men det svarer, ifølge Christian Rabølle, til at køre en kniv igennem blødt smør.

I stedet anbefaler han, at man inden frosten laver en øverlig vinterharvning i ca. 10 centimeters dybde til at jævne opkørte spor, også selv om der er en frostkappe øverst.

Når frosten så forsvinder igen, kan vandet lettere fordampe, og solen kan til foråret varme jorden bedre op, konkluderer han.

"Med udsigt til frost de næste dage, så giver det god mening at få pløjet lerjorden nu", forklarer Christian Rabølle.

"Frosten kommer og gør jorden mere porøs", forklarer Christian Rabølle.

Det skal dog ikke pløjes på våde lerjorde, som ikke får frost, forklarer Christian Rabølle:

"Så er det bedre at vente på tør jord i foråret".

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.