Maskinstationer oplever større efterspørgsel fra landmænd

Mere end 250 var med til Vidensdage og årsmøde i Danske Maskinstationer & Entreprenører.

Maskinstationerne er i øjeblikket inde i en god udvikling, og flere maskinstationer oplever at få et stigende antal opgaver i ordrebogen.

Efterspørgslen kommer især fra større kvægbrug med store opgaver inden for gylle og grovfoder, ligesom de større landbrug efterspørger den kapacitet og fleksibilitet, som maskinstationerne står for.

»Vi ser klart en stigende tendens i retning af, at de større maskinstationer vokser sig endnu større ved at opkøbe andre maskinstationer i området. Antallet af landbrugsmaskinstationer, som omsætter for mere end 15 millioner kroner årligt, er desuden stigende,« sagde formand for Danske Maskinstationer & Entreprenører, Søren Ulrik Sørensen, da han i dag aflagde beretningen under DM&E’s årsmøde på Pejsegården i Brædstrup, hvor mere end 250 medlemmer var samlet til både de faglige »Vidensdage« og selve årsmødet.

Den største samlede omsætning hentes ifølge formanden stadig blandt maskinstationer, som har en omsætning op til fem millioner kroner årligt. Det kan ifølge Søren Ulrik Sørensen tolkes således, at også mindre maskinstationer kan tilpasse sig i et marked, som dækker både et stigende antal større landbrug og samtidig et stort antal mindre landbrug.

En ny brancheundersøgelse fra DM&E fra januar i år viser, at der har været en lille stigning i den samlede totale omsætning i forhold til 2016, men undersøgelsen viser også, at nogle maskinstationer har haft stigende omsætning, mens andre har haft faldende omsætning.

Maskinstationer har også oplevet tab på kunder, men Søren Ulrik Sørensen finder det meget positivt, at det totale tab på debitorer i 2016 har været mindre end i 2015. Den tætte kontakt mellem maskinstationer og landmænd, hvor man løbende drøfter de økonomiske vilkår, er meget sandsynligt medvirkende til at begrænse tabet.

DM&E’s medlemstal ligger stabilt på 720, hvilket er fem færre end ved sidste årsmøde. Bag tallet ligger, at der er kommet 34 nye medlemmer til, mens man til gengæld har sagt farvel til 39 medlemsvirksomheder, hvoraf de 11 var gået konkurs, andre afviklet på grund af alder, mens endnu andre blot kører videre uden medlemskabet.

32 procent af medlemsvirksomhederne i DM&E er primært beskæftigede med landbrugsopgaver.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle