Maskinstationerne til landboformænd: I hænger vores medarbejdere ud

DM&E mener, at sikkerheden skal være i højsædet, men samtidig mener de at syv landboformænd hænger deres medlemmer uretfærdigt ud.

Midt- og Østjyske landboforeningsformænd valgte 11. april at tilkendegive i pressen, at de mener, at landbrugets og maskinstationernes arbejdsgivere ikke tager deres ansvar alvorligt. Den udtalelse må stå for deres egen regning, lyder det fra Danske Maskinstationer og Entreprenører, DM&E, i en pressemeddelelse. 

DM&E’s medlemmer – maskinstationerne – mener, at sikkerheden skal være i højsædet, selvom det er sæson, og selvom der er travlt. Man skal ikke køre så mange timer, at man falder i søvn.

Det vil DM&E gerne slå fast.

Alligevel mener de, at landboformændenes udtalelser er skudt over målet. 

"Der kan altid findes sager, hvor der sker noget kritisabelt, men vi er stærkt uenige i, at maskinstationerne som arbejdsgivere ikke tager ansvaret for deres medarbejdere alvorligt. Vi tænker på sikkerheden, selvom det er sæson", lyder det i pressemeddelelsen.

Til Landbrugsavisen siger Henning Sjørslev Lyngvig, der er chefkonsulent i DM&E, Agro:

Du kan godt finde enkelttilfælde, hvor det sker, men at gøre det til en generel betragtning, det er skudt over målet. Selvfølgelig har maskinstationerne fokus på at tingene gøres forsvarligt. Det fik jeg også bekræftet i morges, da jeg ringede rund til en række maskinstationer."

DM&E mener ikke, det kan underbygges, at unge traktorførere er skyld i flere uheld end andre, som det lyder i landboformændenes udtalelse.

"Og vi bryder os ikke om, at landbrugenes og maskinstationernes medarbejdere omtales med:

"Holdt oppe af litervis af energidrik, et karton smøger eller måske det, der er endnu værre".

Vi deler ikke denne opfattelse. Og vi mener ærligt talt, at det er en meget negativ holdning at have til landbrugets og maskinstationernes medarbejdere", lyder det fra brancheforeningen.

"Det er ikke fordi vi ikke vil have en dialog, det vil vi gerne, men vi mener, at de skulle være gået til os direkte", siger Henning Sjørslev Lyngvig. 

DM&E arbejder til stadighed med forbedring af færdselssikkerheden – i samarbejde med bl.a. landbruget. Når formændene har den opfattelse, at der er et problem, mener foreningen det havde været mere konstruktivt, hvis formændenes henvendelse havde været til DM&E i stedet for at gå gennem pressen. 

Henning Sjørslev Lyngvig vil nu tage emnet op i et branchefælleskab, der består af DM&E, L&F, Dansk Maskinhandlerforening, Dansk Agro Industri og Seges.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle