Maskinstationsejere om gyllekørsel: Fint budskab, men flabet facon

En ulykke er en for mange. Så langt er to maskinstationsejere enige med syv jyske landboformænd, men så heller ikke længere.

"De skulle skamme sig" og "flabet" 

Sådan lyder det fra henholdsvis Jens Gustav Svendgård fra Svendgårds Maskinstation og fra Søren Andreasen fra Sdr Farup Maskinstation da landbrugsavisen.dk spurgte ind til om de kunne genkende det billede syv landboformænd tegner af 'unges vanvidskørsel' og at de skulle være på red bull og måske det, der er værre, i gyllesæsonen. 

"En ulykke er bare en for mange, det er fint at få meldt ud, så der er vi enige" siger Søren Andreasen. 

Men derudover kan han ikke genkende det billede, der bliver tegnet af de syv formænd. 

"Selvfølgelig kører vi mange timer, men jeg gør også meget ud af, at sige til mine medarbejdere, at den enkelte må sige fra, når han bliver træt", siger han. 

Han mener heller ikke, at man kan sige, at det har noget med traktorførerens alder, at gøre, hvor længe de kan køre ad gangen.

"Der er meget forskel på chauffører. Det er meget individuelt, hvor hurtigt man bliver træt, det har ikke noget med alder at gøre, men jeg har aldrig hørt nogle af mine medarbejder håne hinanden", siger han. 

På Sdr. Farup Maskinstation har han 16 ansatte og råder over tre gyllevogne. De gode medarbejdere vil han gerne holde på. 

"En dygtig medarbejder er jo ham, der kan holde maskinerne kørende så længe som muligt. Hvis bare den skal en gang på værksted så ryger jo dagens omsætning, så det er også en pointe jeg understreger", siger han. 

Søren Andreasen vurderer, at de er halvvejs med at køre gylle ud.

Ikke i pressen

Jens Gustav Svendgård medgiver også, der bliver kørt meget i sæsonen, men ikke for meget. Og han mener i hvert ikke,at situationen skulle været bragt til diskussion i pressen. 

Han er ligesom Søren Andreasen meget opmærksom på, medarbejderen skal sige fra.

"De kører, det de holder ud og det gør jeg også meget ud, at at sige til dem”, siger han.

På Svendgårds Maskinstation har han syv gyllevogne og syv chauffører og de er godt i gang med gyllekørslen. 

" Men vi er ikke færdige før Påske", siger han. 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle