Masser af billeder fra læsere: Gårdspladser, veje og marker står under vand

Det har regnet godt til de sidste par dage, og februar ser ud til at blive meget våd. Det udsætter ikke kun gyllesæsonen, men skaber også besvær med oversvømmede marker, gårdspladser og veje.

Dryp, dryp, plask.

Regnen har trommet flittigt på vinduer og tag, og især i weekenden stod vandet ned i stænger over hele landet.

Der er allerede faldet usædvanligt meget vand i februar, og ifølge DMI har vi allerede fået over dobbelt så meget nedbør, i forhold til hvad vi normalt får i februar måned. Det ses efterhånden tydeligt på markerne.

Flere steder står afgrøder under vand, veje er spærret og gårdspladsen sejler.

Blandt andet hos Helle Kreiberg Svennesen og Søren Svennesen på Bjerggaard Landbrug på Barsø er gruset blevet godt vådt, og de 'kan snart sejle ind i malkestalden', som de laver sjov med.


Gennem det store glasparti har parret som regel udsigt til en lille sø, men den er gået noget over sine breder, og nu sejler hele gårdspladsen. Foto: Helle Kreiberg Svennesen  

På Bjerggaard har de en økologisk malkeproduktion med 180 køer, og normalt er der udsigt til en lille sø, når parret står og malker. Men nu er hele gårdspladsen forvandlet til en stor sø.

"Det har taget lidt overhånd og er steget helt voldsomt, og vandet er begyndt at rende ind i stalden", siger Søren Svennesen.

Parret har derfor været nødt til at lægge saltsække og håndklæder ved døren til stalden for at forsøge at holde vandet ude.

"I går lavede vi også en nødløsning og gravede en rende, så vandet kan rende væk, for vores opsamlingsbassin kan ikke følge med. Vi har også måtte pumpe vand op i gyllekanalen for at få det væk fra malkegraven", siger landmanden, der fortæller, at de kigger på at få gravet større dræn og lavet afløb, så vandet kan komme væk.

Oversvømmede marker i massevis

Også flere marker ved Hejnsvig tæt på Billund er godt våde.

Faktisk var Billund en af de steder, der faldt mest regn i søndags, og flere målestationer viste 27 - 29 mm nedbør på ét døgn.


                                                                                     Foto: Christian Juhl Pedersen

Det har også blæst godt til de sidste par dage, og Lotte Lykke Bonnerup har delt dette billede af en majsmark med bølger.


                                                                                           Foto: Lotte Lykke Bonnerup

Længere sydpå er billedet det samme, her illustreret af Pernille Raben, der har taget et billede af deres marker ved Sommersted.

"Vi overvejer at omlægge til ris", laver hun sjov.


                                                                                           Foto: Pernille Raben

Også vejene er blevet godt våde, og nogle steder kan det være svært at komme frem. Blandt andet her ved Ikast, hvor en bred asfaltsvej er lige ved at svømme væk.


                                                                                                 Foto: Annette Dam

Fra Metha J. Ottes traktor er der også et noget vådt syn.


                                                                                                 Foto: Metha J. Ottes

Men ikke alle er lige træt af regnen. Hos Lone Nørbye Bendtsen i Thy er der nogle i flyverdragter, der har nydt de store regnmængder.


                                                                                 Foto: Lone Nørbye Bendtsen

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle