Medejer af biogasanlæg håber at blive forgyldt efter milliardsalg af Nature Energy

Leverandørerne til Holsted Biogas håber, at salget af Nature Energy kan kaste et pænt afkast af sig til landmændene. Nature Energy opfordrer til, at man venter med at sælge skindet, til koen er skudt.

Der kan måske vente en potentiel pengeregn over leverandørerne til Nature Energy. Det skriver Jydske Vestkysten, der har talt med formand for leverandørforeningen bag Holsted Biogas, gårdejer Torben Pedersen.

Han fortæller, at der forhåbentlig bliver råd til større julegaver i år, efter selskabet bag biogasanlægget, Nature Energi, netop er blevet solgt til Shell for over 14 milliarder kroner. Torben Pedersen håber nemlig, at de 30 landmænd, der leverer til biogasanlægget snart kan gå hjem med millioner af kroner hver, hvis de sælger deres aktier.  

- Vi kommer til at tjene kassen på det her, siger Torben Pedersen og fortsætter: - Jeg håber da, at de landmænd, som troede så meget på ideen, at de turde tage risikoen og skyde penge i det dengang for 14 år siden, da det hele begyndte, kan se frem til et resultat, som kommer dem til gode, siger han.

Hos Nature Energy er begejstringen mere behersket. Det er dels slet ikke sikkert, at leverandørerne vil sælge – og heller ikke at Shell vil købe landmændene ud. Selv hvis begge dele bliver aktuelt vurderer presseansvarlig hos Nature Energy, Rasmus Carlsen, at selvom selve biogasanlægget måske er mere værd, end nogle troede, så har selve biogassen fuldstændig den samme værdi. 

/kold

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle