Medie: Røde partier vil have Ellemann-Jensen til at opdatere grønt regnskab

Efter fornyet debat om regeringens landbrugspakke opfordrer en samlet opposition nu til, at regeringen opdaterer en række centrale tal. Det skal sikre, at landbrugspakken giver »et grønt plus«. Miljø-og Fødevareministeriet afviser.

Oppositionen opfordrer nu miljø-og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) til at fremlægge en opdateret version af det miljøregnskab, der lå til grund for den omdiskuterede landbrugspakke fra 2016.

Det skriver Berlingske.

Hidtil har regeringen påpeget, at der ville være et »grønt plus« ved landbrugspakken i alle årene frem mod 2021. Men efter at nye tal, der udgjorde en »væsentlig forudsætning« for landbrugspakken, var lavere end forventet, bliver der nu sået tvivl om, hvorvidt landbrugspakken giver et positivt aftryk på miljøet.

Som en del af landbrugspakken blev det aftalt, at landbruget skulle reducere sin udledning af kvælstof med over 2.000 ton i 2021. I 2018 havde man nået en reduktion på blot 12 ton, viser nye tal.

»Jeg vil opfordre regeringen til at fremlægge et opdateret miljøregnskab for landbrugspakken.Vi har set de sidste dage, at de kollektive indsatser svigter fundamentalt, og det er jo kun en del af de miljøindsatser, som landbrugspakken blev bygget på. Så jeg mener, at danskerne har ret til at se det fulde miljøregnskab bag landbrugspakken,« siger Socialdemokratiets miljøordfører, Simon Kollerup.

 

Emneord

politik

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle