Medier: Pønser Tönnies på et salg af koncernen?

Ifølge medier er stridighederne internt i familien medvirkende til, at Tönnies-koncernen nu muligvis er til salg.

Der spekuleres igen i, hvorvidt Tysklands største slagteri er til salg.

Således beretter både amerikanske Bloomberg og det tyske Handelsblatt fredag, at den privatejede tyske koncern, ejet af familien Tönnies skulle være i overvejelser omkring at sælge forretningen.

Ingen af medierne har personer på historien, men henviser til "insidere" som kilder. De nævner dog, at årsagerne til det mulige salg skulle være de seneste mange års stridigheder mellem ejer og direktør Clemens Tönnies og hans nevø, der ejer en stor aktiepost på 50 procent, som han arvede efter sin far Bernds død.

Disse to har i årevis kæmpet om kontrollen med det hurtigt ekspanderende selskab, i en række kulørte retssager. En strid som de tyske medier kaldte "battle of butchers" eller slagter-striden. For få år siden resulterede det i en håndfæstning, der blev døbt "den westfaliske fred". Sprækkerne og advokaterne dukkede dog hurtigt op igen og armlægningerne fortsatte.

Imens har Tönnies fortsat sin internationalisering, både ved opkøbet af Tican herhjemme i Danmark, men også ved opkøb af slagteri og forarbejdning i Spanien, England og store planer i Kina.

Det seneste regnskab viste en omsætning på omkring 54 mia. danske kroner. Tönnies har dog altid ment, at såvel resultat, egenkapital og balance var tal, der hørte familiens privatliv til og offentligheden har derfor meget lidt indsigt i, hvordan forretningen egentlig kører.

Amerikanske købere?

Handelsblatt mener at vide, at familien overvejer frasalg, fordi coronapandemien med de fem ugers lukning sidste sommer af hovedsædet i Rheda har tæret på familien, såvel økonomisk som imagemæssigt.

Begge medier peger på, at de mest oplagte købere vil være en amerikansk gigant som Tyson Foods - eller det nu kinesisk ejede Smithfield Foods.

Begge nævner også, at en mulig salgspris vil løbe op i over 30 mia. danske kroner.

Clemens Tönnies har dog tidligere udtalt, at han aldrig ønsker at sælge den koncern, han har brugt hele sit liv på at opbygge.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle