Medlemmer: L&F tacklede ikke krisen godt

Fire ud af ti synes ikke, L&F tackler krisen godt nok.

Der er en god og en dårlig besked fra medlemmerne i spørgeundersøgelsen til Landbrug & Fødevarer. Den gode er, at flertallet synes, at L&F har tacklet krisen godt eller meget godt. Den dårlige nyhed er, at flertallet er beskedent. Faktisk så svarer 44 procent, at L&F ikke har tacklet krisen godt.

Planteavlerne er mest tilfredse (60 procent), mens svineproducenterne er mest utilfredse, idet kun 43 procent synes, L&F tacklede krisen godt.

Hver fjerde har valgt ikke at svare på spørgsmålet.

Mange bud

Medlemmerne peger på mange ting, de synes burde være gjort anderledes. For eksempel være bedre til at sige NEJ til politikerne og til at sikre bedre rammevilkår. Andre peger på, at de skulle have været bedre til at bringe historier frem i medierne om landbruget, så folk kan se problemerne, men også for at vise gode sider. Nogle mener, man burde samarbejde med Bæredygtigt Landbrug og i det hele taget presse politikerne mere.

Andre igen peger på, at L&F har gjort det godt i den aktuelle situation.

Medlemmerne er mere tilfredse med deres lokalforening end med L&F. Her svarer tre ud af fire landmænd, at lokalforeningen har tacklet landbrugets krise godt. Men en ud af fire er stadig utilfreds og synes ikke, de har tacklet krisen godt.

Gennembrud magler

Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, glæder sig over, at flertallet synes, at L&F har klaret det godt.

»Det er bevis på, at vi bliver påskønnet, og at mange følger med i, hvad vi laver,« siger han.

Han havde dog også gerne set, at gruppen, der påskønner arbejdet, var større. Han undrer sig dog ikke over, at 44 procent svarer negativt.

»Det er ikke så svært at regne ud hvorfor. Vi har ikke fået det store gennembrud endnu,« siger han.

Selv synes han, at L&F når masser af ting hver dag, men det kan være svært at få øje på, især hvis man er presset og ikke går til møder og knap har tid til at læse LandbrugsAvisen, mener han.

»Gødningsnormerne er ikke ændret endnu, randzonerne og § 3-områderne trak ud, og der er ikke rigtig noget, man kan se på afregningen eller kontoudtoget fra banken,« erkender han.

Hvad kan man lære af det?

»Vi kan lære, at det gælder om at være meget tilgængelige og have stor åbenhed og være tæt på medlemmerne og lokalforeninger. Og vi vil blive ved den vej,« siger Martin Merrild

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle