Mejeri udvider for millioner - lagerhal er fuldautomatisk

Thise Mejeri tog i april et nyt stort, fuldautomatisk højlager i brug, som øger mejeriets kapacitet med over 50 procent. Snart følger opførelsen af et nyt produktionsanlæg til ost.

Thise Mejeri har vokseværk og tog i april en ny højloftet lagerhal i brug. Den 14 meter høje og 1.500 kvadratmeter store lagerbygninger er en ny tilbygning til mejeriets nordvestjyske produktion.

Lageret er fuldautomatisk, og en selvkørende gaffeltruck anbringer emballagen på de rette hylder. Det skriver Mejeri.dk.

Højlageret er led i en større udvidelse af Thise Mejeri, som har øget sin produktions- og lagerkapacitet fra 9.000 kvadratmeter til 15.000 kvadratmeter.

"Lageret er fuldautomatisk og er koblet til computerne i vores produktionsanlæg, så omkring 90 procent af emballagen bliver bestilt gennem produktionsplanen. Automatiseringen mindsker risikoen for fejl og gør os mere effektive,” fastslår mejeriets adm. direktør Poul Pedersen til Mejeri.dk.

Undgår spildtid

Byggerierne omfatter det nye højlager til emballage, omklædningsrum, laboratoriekøkken og kontorfaciliteter. Derudover er en udvidelse af osteriet med 50 procent større kapacitet på tegnebrættet. En udvidelse, der har været nødvendig for at rumme de stadig større mælkemængder.

Senere på året begynder også opførelsen af et produktionsanlæg til ost på 2.500 kvadratmeter.

Og hverken den væsentlige udvidelse i kvadratmeter eller de 100 millioner kroner, som byggeriet har kostet, er for meget ifølge den adm. direktør, der ikke mener, der er grænser for økologiens vækst.

Derfor er effektivisering og så lidt spildtid en nøglefaktor. Mejeriet slipper med de nye lagerhaller for at bestille emballage hos deres leverandører, og der skal heller ikke hentes papkasser ét sted, mens frugten skal hentes et andet.

De overskydende mængder, skal heller ikke fragtes tilbage til leverandøren igen. 

"Samtidig spæder det også til fortællingen om klimavenlighed, at vi indstiller en masse kørsel", udtaler Poul Pedersen.

Faktaboks

Thise Mejeri

  • Omsætning 1.034 mio. kr.
  • Mælkemængde 106 mio. kg

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle