Mejeridirektør er blevet ridder af Dannebrog

Poul J. Pedersen, adm. direktør for Thise Mejeri siden 1992, er blevet tildelt Ridderkorset af Dannebrogsordenen. Under hans ledelse har det lille landsbymejeri i Salling udviklet sig til en milliardforretning.

"Jeg er både forbavset, glad og stolt. Stolt over at have fået en sådan hædersbevisning, men sandelig også glad for, at der er nogen, der har tænkt, at jeg skulle have den, og derfor har indstillet mig.”

Sådan lyder det fra Thise Mejeris adm. direktør Poul Johannes Pedersen, der fra i dag kan kalde sig ridder af Dannebrog.

Selve overrækkelsen af ridderkorset fandt sted på mejeriet tidligt i morges, hvor medlemmer af bestyrelsen og en flok ansatte overraskede direktøren med den gode nyhed.

Det skriver Mejeri.dk

Blandt de mange argumenter for, at Poul J. Pedersen skulle have ridderkorset, kan nævnes: ’Udviklingen på Thise Mejeri og udviklingen af økologi i Danmark er to sider af samme sag, og Poul Pedersen har spillet en afgørende og helt central rolle i begge processer. Thise Mejeri har i perioden udviklet sig fra at være et lille landsbymejeri med fem-seks ansatte, til at blive Danmarks næststørste mejeri med 250 ansatte og en omsætning, der i år runder en milliard kroner.’

Kommunikationsevner i særklasse

Blandt Poul Pedersens personlige og faglige egenskaber fremhæves blandt andet at hans kommunikationsevner er i særklasse; han forstår med få ord at levere stærke budskaber, og han formår at vække begejstring.

'Folk lytter, når Poul taler, hvad enten målgruppen er landmænd, ansatte på mejeriet, økologer, indkøbere fra ind- og udland – eller politikere', lyder det.

Gode folk og en spændende virksomhed

Selv mener den nyslåede ridder, at han har været begunstiget af at have haft gode folk omkring sig. Både blandt medarbejdere, andelshavere og samarbejdspartnere i detailhandlen og mejeribranchen.

"Jeg har haft mulighed for at arbejde det samme sted i lang tid og gøre min indflydelse gældende dér. Havde det ikke været for Thise Mejeri, var der nok ikke så mange, der havde kendt Poul Pedersen", siger han.

”Sammen med en masse gode folk omkring mig, har jeg her haft muligheden for at udvikle en rigtig spændende virksomhed. Det er da et privilegium.”

Glæder sig til audiensen

Traditionen tro skal nye riddere af Dannebrog i audiens hos H. M. Dronning Margrethe for at takke for ridderkorset.

Hvornår Poul J. Pedersen skal i audiens er endnu ikke fastlagt. Men han glæder sig allerede til at gense Amalienborg, hvor han som ung garder stod vagt for Dronningen tilbage i 1975.

 

Faktaboks

 62-årige Poul Johannes Pedersen har så at sige fået mejeridriften ind med modermælken. Han er født og opvokset på mejeriet (som dengang hed Mejeriet Dybbækdal) i landsbyen Thise. Efter en uddannelse som mejeriingeniør arbejdede han nogle år som mejerist på forældrenes mejeri, hvorefter han fik job på De Danske Sukkerfabrikker/APV-Pasilac (1983-92). I 1992 vendte han tilbage til mejeriet i Thise, hvor han sammen med arbejdskollegaen Erik Ellebæk i 1992 overtog forældrenes ejerandel. I 1988 var mejeriet begyndt at indveje og forarbejde økologisk mælk for en forening af syv økologiske mælkeproducenter fra Thy, Salling og Herning-området. Mælkeproducenter og mejeribestyrer dannede samme år andelsselskabet Thise Mejeri a.m.b.a. Efter nogle vanskelige år i starten fik det lille økomejeri i løbet af 90’erne gang i forretningen. Det skyldes ikke mindst et tæt samarbejde med Irma-kæden og andre dele af COOP. Med Poul J. Pedersen i rollen som mejeribestyrer og senere CEO har Thise Mejeri gennem årene markeret sig som et innovativt mejeriselskab med lanceringen af produkter som jersey minimælk, skyr og Vesterhavsost og eksport til fjerne markeder som Kina. Mejeriet har oplevet en bemærkelsesværdig vækst og forventes i år at runde en omsætning på 1 mia. kr.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle