Mejeriforeningens 'Mælkepris' går til morgenmadsklub for skolebørn

Siden 2016 har FødevareBanken leveret gratis morgenmad til 600 elever på skoler på Lolland-Falster. Initiativet blev i dag hædret med Mejeriforeningens ’Mælkepris’ og 25.000 kroner.

FødevareBankens morgenmadsklubber, der serverer gratis morgenmad til skolebørn i socialt udsatte områder på Lolland-Falster, blev i dag hædret med mejeribrugets ’Mælkepris’. 

”Indimellem støder man på initiativer, der er så oplagte, at man kan undre sig over, at ingen har fundet på det før. Et sådant initiativ er Morgenmadsklubberne på Lolland-Falster, hvor FødevareBanken sørger for, at 600 skoleelever i socialt udsatte områder hver dag får et sundt og gratis morgenmåltid at starte skoledagen på. Børn, der ellers kom sultne i skole, kan nu gå til timerne med den fornødne energi, samtidig med at man sikrer, at gode fødevarer ikke bliver kasseret.”

Det var med de ord Mejeriforeningens adm. direktør, Jørgen Hald Christensen, begrunder at FødevareBanken bliver dette års modtager at Mejeribrugets Initiativpris – også kaldet ’Mælkeprisen’. 

Prisen og de medfølgende 25.000 kr. blev tidligere onsdag overrakt til FødevareBankens direktør, Karen-Inger Thorsen, i forbindelse med afholdelsen af Mejeriforeningens generalforsamling på konferencecenteret Horisont i Skejby ved Aarhus. 

Morgenmadsklubberne blev startet i 2014 på et par skoler på Lolland-Falster. Et par år senere blev ordningen udvidet til et større projekt, som i dag omfatter 600 elever. En undersøgelse viste, at op mod 30 pct. af eleverne i området kom i skole uden at have fået morgenmad.

Faktaboks

Mælkeprisen

Mejeribrugets Initiativpris – også kaldet ’Mælkeprisen’ - er indstiftet af Mejeriforeningen i 2008. Den tildeles en virksomhed eller enkeltperson, som i det forløbne år har taget et væsentligt, usædvanligt eller modigt initiativ, som direkte eller indirekte har betydning for mejeribranchen. 

Sidste år blev prisen givet til Tænketanken Frej. Andre prismodtagere har været Mejrup Skole, The Yoghurtshop og Hjerteforeningen. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle