To mejetærskere høster om kap på 20 hektar vinterbyg

Et stykke med 20 hektar vinterbyg blev høstet af to mejetærskere - det var en ren fornøjelse, lyder meldingen.

Det blev en høst i den sjovere ende, da Hejsager Maskinstation ringede og spurgte, om de måtte komme forbi bedriften Beierholm og Toftegård for at testkøre deres Lexion 580.

"De ville afprøve tærskeren, så de kom forbi og hjalp gratis. Vi lå to mejetærskere på et stykke med 20 hektar vinterbyg og kørte fra med to ældre traktorer - det gik vildt hurtigt og var bare en fornøjelse", siger Jens Bruhn, hvis far og onkel ejer Beierholm og Toftgård.

Der gik lidt konkurrence i høsten om, hvem der var hurtigst, nu hvor de lå to mejetærskere. Maskinstationens Lexion 580 vandt over Lexion 570'eren.

Der blev høstet 75-80 hkg. med en vandprocent på 15. Det var derfor et fint udbytte som sagtens kunne have været bedre, fortæller Jens Bruhn.

Ung og umage elev

Det er Jens Bruhn, der har taget billedet af de to mejetærskere, der høstede om kap, men når han ikke tager billeder er han en flittig medhjælper i høstarbejdet. Han går på landbrugsskole og er lige nu elev på en svinebedrift. 

"Som elev kommer jeg i stalden for at lære og gør mig umage for at blive god til grisene, og når jeg har fri, kommer jeg hjem og gør mig umage for at blive god til planteavl", siger Jens Bruhn

Der er derfor sjældent tid til at holde fri for Jens Bruhn, men han nyder at være i gang og blive bedre til sit arbejde som landmand.

Det næste i markplanen derhjemme er rapsen, og når høsten er forbi, går de i gang med gyllekørsel og såning.

Med det indsendte billede deltager Jens Bruhn i 'Skyd Høsten bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle