Mejnerts Mølle gav dyrskuegæsterne mel på fingrene

Mejnerts mølle har været på Roskilde Dyrskue de sidste ti år, hvor de håber at kunne lære gæsterne om udviklingen fra mark til mel.

Spisekammeret summede af liv, da gæsterne fra Roskilde Dyrskue bevægede sig mellem de forskellige stande, hvor de kunne smage og lære om lokale fødevarer og møde producenterne bag.

Mejnerts mølle havde indtaget hele bagvæggen på dyrskuet, hvor der var bygget et midlertidigt bageværksted.

Her kunne gæsterne bage deres eget brød, og Peter Mejnertsen fra Mejnerts Mølle håbede, at det kunne give gæsterne et indblik i kornets verden.

- Vi vil gerne give gæsterne et indblik i råvarer, i dette tilfælde korn, og give dem noget i hænderne. Det her med at få aktiveret sanserne. Du dufter, du mærker. Det er det, vi gerne vil sætte i spil.

I bageværkstedet hos Mejnerts Mølle fik gæsterne udleveret en dej, som de skulle ælte til et lille brød.

Brødet blev herefter bagt, og så kunne man afhente sit brød to timer senere. Peter Mejnert håber, at gæsterne undervejs lærer lidt mere om, hvad det egentlig kræver at lave et brød.

- Vi vil gerne repræsentere rejsen fra muld til mund. Vi vil gerne repræsentere fødevarer, og så vil vi gerne repræsentere denne her helhedsoplevelse, fortæller Peter Mejnertsen.

Familien Mejnert har 1200 hektar med planteavl på Vestsjælland, hvor de både dyrker og maler deres egen mel. Og det er formentlig ikke alle gæster på Roskilde Dyrskue, der ved, hvor meget arbejde der ligger bag den proces.

Derfor var Peter Mejnert glad for at kunne vise det på dyrskuepladsen.

- Man plejer at sige, at Roskilde Dyrskue er der, hvor land og by mødes, og jeg kan godt lide den sætning. Det er det, der oftest sker herinde. Vi prøver at tage landaspektet med og så få nogle, der ikke er fra landet, til at få et indblik i landbrug, siger Peter Mejnertsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle