Mens Arla øger: Hollandsk rival slår øko-mælkepris ned på laveste niveau i over fem år

Økoprisen sænkes for FrieslandCampina, der påpeger, at coronakrisen stadig er en reel udfordring for forretningen.

Mens Arlas leverandører sidste uge kunne lune sig ved en melding om stigende mælkepris i november, må FrieslandCampinas hollandske ejere beholder den samme afregning også. I hvert fald hvad angår de konventionelle - for de økologiske leverandører til FrieslandCampina får endnu en reduktion i årets 11. måned.

Dermed lander økologerne på den laveste acontopris i mindst fem år. Prisen har ikke været lavere i hele perioden, der fremlægges på selskabets hjemmeside, hvor der er pris-data helt tilbage til januar 2015.

Det fremgår af selskabets månedlige prisopdatering, hvor der meldes om en fastholdt konventionel mælkepris på 34,25 Euro per 100 kg - svarende til en mælkepris på 2,5486 kroner per kilo, hvis man regner direkte om.

Denne mælkepris kan dog ikke direkte sammenlignes til danske Arla-priser, idet der er mærkbare forskelle i værdistoffer, tillæg, efterbetaling og konsolidering for de to selskaber. 

Økologerne i Holland får et fald i november på 11 øre til nu 3,315 kroner per kilo. Det er tredje måned i træk, at mælkeprisen til økologerne falder. I juli lød den i stedet på 3,5346 kroner per kilo.

FrieslandCampina angiver ikke anden årsag til faldet, end at man havde overvurderet de referenceselskaber, herunder Arlas, afregningspriser for oktober måned og at man derfor korrigerer den garanterede øko-mælkepris.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle