Merrild på etableringskonference: "Forbrugerne har vundet"

Der er masser af mad i verden, fastslår Martin Merrild på etableringskonference.

"Vi er i en paradoksal situation i landbruget. Der er masser af unge, der gerne vil ind i erhvervet, og der er masser af ældre, der gerne vil ud af erhvervet. Samtidig er der behov for beskæftigelse, vækst og eksport, og der er solid politisk opbakning til, at vi skal have landbrug i Danmark.

Samtidig er vi ramt af en konjunktur og en manglende efterspørgsel, der gør, at forbrugerne har vundet, fordi der er masser af mad i verden," sagde Martin Merrild i dag i sin velkomst på Landbrug & Fødevarers etableringskonference.

Konferencen handler om fremme af unges etablering i landbruget under mottoet ”Nye kræfter i dansk landbrug – hvordan”.

Bag konferencen, der foregår på Dalum landbrugsskole, står et partnerskab mellem primærlandbruget, finansieringssektoren samt rådgivnings- og uddannelsessektorerne.

Ud over nye tanker om organiseringen af ejerskabet har partnerskabet blandt andet haft fokus på, hvordan man kan styrke kapitalgrundlaget og driftsledelsen, for eksempel ved hjælp af risikoafdækning.

Baggrunden for konferencen er, at der er behov for nytænkning i forhold til den måde man etablerer sig i erhvervet. Tidligere tiders stærke gearing af en meget begrænset egenkapital er ikke længere muligt.

Unge uden en stor egenkapital er derfor henvist til at starte med at leje en ejendom eller købe en mindre ejendom eller eventuelt købe en andel af en større ejendom. Gradvis etablering giver den unge mulighed for at afprøve sin lyst og sine evner til at lede og drive et landbrug og giver sælger en økonomisk interesse i virksomhedens fortsatte drift.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle