Formand Martin Merrild ser et enormt potentiale i Landbrug & Fødevarers "Beercyckling"-installationer på Roskilde festival. "En kæmpe succes, der giver positivt opmærksomhed, hos en del af befolkningen, vi normalt er langt fra," lyder det.
Til hver side er der slidte telt, allerede godt støvede og nogle også ramponerede efter seks dage på Roskilde Festival. Overalt er der fulde, glade unge mennesker.
Imellem dem går Karen Hækkerup, Martin Merrild og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).
"Jeg kan huske fra jeg var ung og på festival, hvordan der kunne være helt smattet, fordi folk tissede rundt omkring. Nu kan vi samle tisset og anvende det til så nobelt et formål som at lave ny øl," siger Karen Hækkerup og smiler.
Hun henviser til Landbrug & Fødevarers store pissoirer, der opsamler tis fra trængende festivalgængere og genanvender det som gødning over marker, der skal levere ny øl til festivalen i 2017.
Øllerne kommer ikke af sig selv
"Det er et super initiativ, og jeg kan nu jo nu selv se, hvor stærkt et blikfang det giver herude på festivalpladsen," siger Martin Merrild tilfreds.
"Det er med til at gøre det meget konkret for især den yngre del af befolkningen, at mad og alle øllerne ikke kommer af sig selv. Der skal noget gødning til, og der skal nogle landmænd til."
Landbrug & Fødevarer forventer, i samarbejde med Roskilde Festivalen, at indsamle nok urin fra de omkring 100.000 festivalgængere til, at lave mellem 572.000 til 715.000 flasker øl
Understreger bæredygtighed
"Det er godt, at vi også på den her måde, kan være med til at genvende nogle reccourcer og sætte fokus på genanvendelse," tilføjer Karen Hækkerup.
Fødevarerminister, Eva Kjær Hansen (V) mener, at bæredygtighed i landbruget er godt at fortælle om.
"Det skaber nysgerrighed og fokus, og det viser, hvordan landbrug og bæredygtighed kan gå hånd i hånd. Og så er det godt, at det bagefter kan bruges som undervisningsmateriale i skolerne," siger hun.
Konceptet kører videre
Initiativet har vist sig som så står en succes, at der allerede nu, tales om at udvide det til næste år.
"Det er fantastisk, at Landbrug & Fødevarer spiller med og deltager og sætter sådan et projekt op. Det er godt, at vi kan afprøve nye ting og skbae nogle bæredygtige løsninger," siger Hanne Bak Lumholt, der er frivillig og næstformand i foreningen Roskilde Festival.
Hun understreger, at man fra festivalens side gerne ser de blanke pissoirer skinne i solen til næste år.
Merrild klar
Martin Merrild er også klar.
"Det har været en stor succes, både konkret hernede, hvor det bidrager med en bæredygtig løsning, og i generel omtale i medierne. Jeg synes absolut, at det skal fortsætte," siger han.
Han tilføjer, at urin faktisk er glimrende gødning.
"Gylle er jo historisk set et nyt produkt, jeg kan huske dengang, at man samlede urin for sig, ajle, og det var ganske værdifult og er letomsætteligt kvælstof," siger han.
Hvordan er dit indtryk efter at have besøgt festivalen?
"Haha, det er en god oplevelse, men jeg er overrasket over, at folk gider at bo i sådan et svineri. Det, vi har gjort med de her tis-installationer, er jo lidt som, når man indretter en svinestald. Vi gør det let for dyrene at finde det rigtige sted at tisse, så de ikke sviner for meget," siger han, griner højt og tager en tår kold øl.