Merrild: Uforbeholden undskyldning er helt på sin plads

Martin Merrild mener, at undskyldningen til minkavlere er helt på sin plads.

Onsdag aften var Statens Serum Institut ude med en klokkeklar undskyldning til de danske minkavlere.

Afdelingschef i SSI, Tyra Grove Krause, siger, at en kombination af menneskelige og tekniske fejl, har ført til at seruminstituttet aldrig fik sendt spørgeskemaerne ud til minkejerne, som det ellers blev beskrevet i en artikel i Information.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

"Vi giver en uforbeholden undskyldning til minkavlerne for det her, og vi vil prøve at rette op hurtigst muligt ved at opdatere listen over minkejere, og så vil vi sende et nyt brev ud med en venlig opfordring til at registrere deres medarbejdere hos os", siger Tyra Grove Krause til DR i Radioavisen onsdag klokken 18.

Formand i Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, krævede tidligere på onsdagen en undskyld fra netop SSI, efter det kom frem, at beskederne til minkavlerne aldrig var blevet afsendt på trods af at SSI havde kritiseret minkavlerne for manglende svar i Dagbladet Information.

"Det er sjældent, man får en så uforbeholden undskyldning, som den der kom fra SSI og afdelingschef Tyra Grove Krause i Radioavisen klokken 18. Men det er også helt på sin plads, for det er fuldstændig uhørt, at en myndighed angriber et erhverv på den måde som det skete i Information - ovenikøbet på et falsk grundlag", siger formand i Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

 "Kopenhagen Fur og Landbrug & Fødevarer har konsekvent forsøgt at komme i konstruktiv dialog med myndighederne, så meldingen i dagbladet Information var et slag i ansigtet", siger Martin Merrild.

Tyra Grove Krause afdelingschef i SSI, anerkender i sit interview med Radioavisen, at fejlen kan have kostet på tilliden til SSI.

 

 

Emneord

Top2 , coronavirus mink

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle