Merrild: Ulve bør kunne skydes i nødværge

Efter nyheden om, at et ulvepar har ynglet i Danmark kalder Landbrug & Fødevarer på politisk reaktion med det samme.

Hos Landbrug & Fødevarer er nyheden om at et ulvepar nu yngler i Danmark blevet modtaget med bekymrede miner.

At ulven er kommet for at blive og at det ikke længere bare er nogle enkelte strejfere udgør et alvorligt problem for landbruget, mener Landbrug & Fødevarer.

Derfor kalder Martin Merrild i sin leder i Landbrugsavisen i denne uge på politisk reaktion med det samme.

"Vi ved alle, hvordan ulve er med til at stresse vores udegående dyr og skabe frygt og uro hos landmænd og medarbejdere. Jeg er ikke i tvivl om, at med otte ulveunger, så skal der store mængder kød til, for at de kan vokse sig store og stærke. Det kommer til at betyde endnu flere lemlæstede dyr, flere stressede køer, får og grise og søvnløse nætter for landmændene," skriver han.

Som det er i dag må landmanden end ikke handle i nødværge, men Martin Merrild mener, at det bør være sådan, at en landmand kan beskytte sine dyr, hvis en ulv truer dem.

"Forvaltningsloven som den er i dag tager udgangspunkt i,  at der er et begrænset antal ulve i Danmark. Det billede er jo ændret og derfor har vi behov for at få at få talt om, hvad vi kan gøre," siger Martin Merrild til Landbrugsavisen.dk.

På sigt, mener han, at det kan komme på tale at indføre en regulær jagttid på ulve, hvis bestanden bliver ved at stige.

Tankevækkende trend

Han mener også, at at det er tankevækkende at byboere, naturfredningsforeningen og diverse meningsdannere, der i stigende grad ønsker at kunne købe kød fra dyr, der har levet i det fri, ikke ved, at det ikke er foreneligt med at passe på ulven, som de også ønsker. 

"De kan ikke få det hele," skriver han og overfor Landbrugsavisen.dk tilføjer han:

"Jeg synes, der er flere paradokser i det her. Et af dem er i forhold til naturpleje og rekreative områder. Det er ikke kun landbrugets problem. Jeg tror, det er de færreste, der har lyst til at overnatte i et shelter i et område med ulve," siger han.

Læs hele Martin Merrilds leder i Landbrugsavisen onsdag.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle